A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, április 8 és 12 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatást a pártok támogatottságáról.

A Fidesz támogatóinak csökkenése megtorpant, az arány harmadik hónapja 23 százalék. Ezzel a párt továbbra is egyértelműen vezet, 1.8 millióan szavaznának rá.

Az MSZP megtartotta a márciusban szerzett szavazóit, és támogatottsága továbbra is 12 százalék. A pártnak ezzel csaknem egymillió támogatója van.

A Jobbik támogatóinak száma nem változott az elmúlt hónapban, így már negyedik hónapja 11 százalék. A pártnak így körülbelül 900 ezer támogatója van.

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP egy százalékpontot csökkenve 3 százalékon áll, A DK megtartotta szavazóinak számát, és továbbra is 4 százalékos, az Együtt támogatóinak aránya sem változott: egy százalékon van. A PM, és a MLP ebben a hónapban nem érte el az egy százalékot.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Nálunk fejeltebb politikai országokban is megtalálta a két ellenzék a közös hangot, hogy elsöpörjék a hatalmon lévő rezsimet.
Csak gondoljunk bele, ha az MSZP és a Jobbik féltre tenné az ellen érzést - csak 2 évre - helyre állítanák a demokráciát a jogállamod, majd ki írnának szabad választást. A mostani pártválasztási arány a pi...ba söpörné a fitneszt.
Ábrándoztam, iszok is egy pohárka vöröset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.