Nagy port vert fel Dániel Péter múltkori kirohanása, amelyben a magyar fociválogatott Eb-sikereiről sem tudott másra asszociálni, mint hogy Orbán Viktor mennyire gyűlölni való; egyébként is minden szar, ócska és pitiáner.

Az Izraelbe menekült ügyvéd-fociokos egészen addig pörgette magát, hogy végül a "szégyen magyarnak lenni" következtetésre jutott – ami persze az égvilágon semmit nem befolyásol, egy kis színes hírnek viszont jó volt a "szánalmas bolondok" rovatba. (Nem úgy Vágó István szerint, akinek az alpári gyalázkodással nem volt gondja, inkább azt tartotta fontosnak aláhúzni, hogy a Propeller "anitiszemita kirohanásokat provokál", ha ilyesmiről beszámol.)

Ebbe a diskurzusba hozott most némi színvonalat Pajor Tamás zenész, aki a Facebookon válaszul a következőt írta:

Kedves barátaim!

Szükségét érzem, hogy egy tegnap megjelent őrültségre reagáljak. A sajtóból értesültem Dániel Péternek, a közelmúltban Izraelbe emigrált ügyvédnek a magyar futballválogatottat és szurkolókat becsmérlő nyilatkozatáról. Én a magam részéről magyar-zsidóként, vagy ha tetszik zsidó-magyarként leghatározottabban elhatárolódom ettől a visszataszító hangvételű, rosszindulatú megnyilvánulástól. Végre történik ebben az országban valami olyan, aminek pártállástól, világnézettől, származástól és vallási hovatartozástól függetlenül mindenki tud örülni. Patologikus jelenségnek tartom, amikor valaki ilyen események kapcsán is gyűlölködni kezd. Azt hiszem, zsigerileg ismerem a zsidóság szenvedéstörténetét és az ebből fakadó félelmeket, lelki gyötrelmeket, de könyörgöm, hogyhogy valaki felnőtt ember létére nem tudja megkülönböztetni belső világát az objektív külső történésektől. Még inkább égbekiáltó ostobaság, ha valaki zsidó értelmiségi létére nem látja, hogy ezzel pont a zsidóság ügyének árt a legtöbbet. Én ezt a magam részéről kategorikusan elutasítom és továbbra is jó szívvel szurkolok a magyar válogatottnak. Továbbá kérem azokat a zsidó, vagy a zsidósággal barátságos embertársaimat, akik az előbb elmondottakkal egyetértenek, hogy egy-egy nagy lájkkal támogassák és széleskörben osszák meg ezen nyilatkozatomat.

Hajrá Magyarország!

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@karma1: Karmika Tündérke! Nem Pajor "húzta le" a Propellert, hanem Vágó István, Pajor nagyon világosan látja a témát, ez a Dániel az övéi közé köpött, anélkül, hogy tudta volna!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@karma1: Karmika Tündérke! Nem Pajor "húzta le" a Propellert, hanem Vágó István, Pajor nagyon világosan látja a témát, ez a Dániel az övéi közé köpött, anélkül, hogy tudta volna!
karma1
@Toby: Koszike Tobyka Dragam! ...:o)))) Tul sok volt a szereplo, lol...Azt viszont meg most sem ertem, hogy ez a ket ember mitol jott elo? (Jo, Pajort ertem, de Daniel???)

Koszi szepen a felvilagositast!...:o))))))
Strong
A Dániel megnyilvánulása volt az alapja az egész témának...aztán pro -és kontra...
Hogy jön ide (ebben a témakörben) az oktatás -és egészségügy?

A Magyar sikernek örülni kell...bármi is legyen az.

De ne legyünk már ostobák: ha van egy esemény aminek lehet örülni, az ne húzzuk le két-három másik rossz eseménnyel...ez több mint önmarcangolás - egyenesen idiotizmus.

Pajor Tamás: Amióta ismerem korrekt hangvételt hallok Tőle. Mindezt visszafogottan..mármár alázattal...
A fenti hozzászólása is ezt tanúsítja számomra...

Propeller: ez van, amikor keveredik a valódi hírértékkel bíró írás a bulvárral...dehát nem kell mindenevőnek lenni. Szelektálni kell, aztán véleményt alkotni...vagy nem...(a nem is vélemény)
Bringás
Mitől hír az, hogy Dániel leköpköd bennünket? Mit vártunk mást tőle?
cs.n.
Dániel megkapta, amit akart: figyelmet. Most épp nem volt nála kaszinótojás vagy vörös festék, így máshogy keltette fel.
karma1
@Strong: 09.21-re: Hat az egeszsegugy meg az oktatas ugy jon ide, hogy Daniel ezt emlitette, hogy a stadionok helyett erre is kolthette volna a kormany a penzt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.