A Kecskeméti Törvényszéken Szörényi Mariann tanácsa kedden kihirdette a másodfokú ítéletet Fülöpháza polgármestere, Balogh József súlyos testi sértéses ügyében – írja az Index.

A politikus, aki részegen eltörte élettársa orrát és járomcsontját, 10 hónap szabadságvesztést kapott. A büntetést a bíróság két évre felfüggesztette. Balogh nem maradhat polgármester sem.

Balogh februárban első fokon a Kecskeméti Járásbíróságtól csak 420 ezer forintos pénzbüntetést kapott, ami azt jelentette számára, hogy megtarthatta polgármesteri székét. Viszont jogerős szabadságvesztésnél, még ha felfüggesztett is, a posztjába kerül, mert az önkormányzati törvény szerint méltatlannak számít, akit szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
"A Kecskeméti Törvényszéken Szörényi Mariann tanácsa kedden kihirdette a másodfokú ítéletet Fülöpháza polgármestere, Balogh József súlyos testi sértéses ügyében."

Én módosítanám:
A Kecskeméti Törvényszéken Szörényi Mariann tanácsa kedden kihirdette a másodfokú ítéletet Fülöpháza polgármestere, Balogh József súlyos testű sertés ügyében.
Manhattan
Ezek szerint lehet valakit a hajánál fogva rángatni, és a fejét kerítéshez verdesni, hogy eltörik több csontja?! És csak felfüggesztettet kap mindezért?
simmering73
@Bringás: A magyar börtönökben az elítéltek 72% roma (cigány) származású. Ez nem rasszizmus, ez tény te gyengeelméjű.
kukac50
Már akkor le kellett volna váltani amikor kiderült,hogy nem a vak komondor a hibás.
gulyasgyula
@Desischado: Fideszéknél ez bocsánatos bűn ,mit kell olyan nagy ügyet csinálni egy kis asszony verésből , felgyógyult nem ???
sgyuri2003
@simmering73: Az említett statisztika sántít és egyben árulkodik.
1. Magyarországon a kisebbségi önkormányzatban való részvételen kívül minden más helyen tilos a nemzetiséget feltüntetni. Ezért aztán az elítéltek nemzetiség szerinti felosztása vagy törvénytelen adatgyűjtés eredménye ezért nem érvényes vagy nincs is.
2. A cigány lekövetők érdekérvényesítése a ez ellenük folyó jogi eljárásban nagyon alacsony.

index.hu/belfold/2009/09/09/tenyek_es_tevhitek_a_bunozes_a_ciganyok_vereben_van/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.