Komolytalannak, nyári politikai akciónak minősítette a baloldal népszavazási kezdeményezését az állami földek értékesítésének tilalma ügyében a Fidesz-frakció szóvivője.

Halász János az MTI-nek azt követően beszélt erről kedden, hogy Gőgös Zoltán szocialista politikus leadta a népszavazás kezdeményezéséhez szükséges aláírásokat a Nemzeti Választási Irodán.

A Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője kijelentette: a baloldali kezdeményezők két-három hónap alatt gyűjtöttek össze valamivel több mint 200 ezer aláírást, míg a Fidesz ugyanennyi idő alatt kétmillió támogató aláírást kapott az unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozóktól.

A kormánypárti politikus szerint ebből is látszik, hogy a magyar emberek a legsúlyosabb kérdésnek a bevándorlást és a kényszerletelepítést tartják, erről akarják elmondani a véleményüket.

Az aláírások érvényességét a választási szerveknek még ellenőrizniük kell – mutatott rá, emlékeztetve, hogy a baloldal legutóbbi indítványa, a Kész Zoltán független képviselő által az állami cégek bérplafonja ügyében kezdeményezett népszavazásához nem sikerült összegyűjteni a szükséges támogatást.

Halász János leszögezte: a Fidesz az országot érintő igazán fontos kérdésekkel foglalkozik, míg a baloldal nyári politikai akciókat folytat.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
remélem fogtok még sírni is mocskos maffia banda !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
ß@rok a kvótára! Baromság népszavazást kiírni egy uniós döntésről, amit még a csuti putriszökevény is elfogadott, és aláírt. Az ellopott földek jobban érdekelnek, még akkor is, ha a gyökereknek ez nevetséges.
dr. prédikátor
Kötéllel a nyakadon is röhögni fogsz ,viktor szopkin???
joopapa
"két-három hónap alatt gyűjtöttek össze valamivel több mint 200 ezer aláírást, míg a Fidesz ugyanennyi idő alatt kétmillió támogató aláírást kapott az unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozóktól." De te kretén jani, milliárdokat költöttetek a "migráncs betolakodok" elleni plakát és egyéb kampányra csoda hogy nem 8 millióan írták alá! Ha az ellenzék egy tízed részét költhette volna a föld rablás elleni kampányra, más lenne a helyzet! Ja és az embereket ez a föld rablás nem igen érdekli még vidéken se a városokban meg pláne nem!
human
Persze, hogy jót röhögnek, hisz 4 millió embert kellene az urnákhoz csábítani. A fidesz hozta ezt a választási törvényt is, hogy ellehetetlenítse a népszavazásokat.
Egyébként nem értem, hogy Kész Zoltánnak, hogy nem jött össze a 200 ezer hiteles aláírás, de a szocik 250 ezer leadott aláírását is keveslem. Sok évvel ezelőtt volt egy ízig vérig civil nő aki közel 600 ezer aláírást gyűjtött össze úgy, hogy nem állt mögötte párt (sőt azok inkább ellene dolgoztak). Én valahogy még mindig nem látom azt a tenni akarást, szervezettséget ami elvárható lenne a jelenlegi helyzetben.
világlátó
Én vidéken élek és dolgozom. Látom és hallom mit mondanak emberek, fiatalok és idősebbek a földről, az EU.-s támogatásokról, a búzaföldek mellé állított óriás kamionokról, amivel a frissen csépelt búzát rögtön külföldre viszik, a kisebb gazdálkodók bérbe vett földjeiről, az idős emberek kisebb - nagyobb földterületeinek használatáról, azok bérleti díjáról. Természetesen azt is látom, hogy a gazdák egy része valódi agrár szakemberré vált, akik odafigyelnek a vetőmagra, a technológiára, a növényvédelemre. Azt is látni hogy egyesek hatalmas területeket szereztek be, pedig eddig nem sok közük volt a földhöz.Elegáns luxusautóból kilépve, szó szerint átvedlik, azaz a nagygazdák öltözékét felöltve, átül a pick upjába és intézőjével határszemlét tart. Visszaidézi a két háború közti időszak úri - földesúri világát. A korabeli filmeket Sárdival, Jávorral és kedvenc szinész generációkkal elnézegetve idilli időszaka lehetett a korabeli dzsentri rétegnek. No de ma ?
Gőgös Zoltán szándéka világos. Hogy mégis kevés a támogató, ennek sok oka van.
Naponta hallom az únalomig szajkózott szöveget, ma senki, a fiatalok főleg, nem akarnak dolgozni. Ronda egy mondat, de elgondolkodtató. Miért nem akarnak az emberek dolgozni?
Talán nem éri meg, vagy a munkaadó által felajánlott pénzt másutt, közmunkásként munka nélkül is megkaphatják, vagy ügyeskedésből , kevesebb fizikai ráfordítás nélkül is több pénzt lehet szerezni. Nézzünk körül, hány féle termék, hány féle szolgáltatás termelődik, működik körülöttünk.Így aztán elértük, átformálódott a gazdaság, a jövedelemszerzés, jelentkeztek új motivációk, mert energia ráfordítás csak akkor és csak annyira, amennyire a motiváció biztosítékot ad arra, Minél kisebb a " köz " rálátása a munkámra, annál jobb.Behozni Németországból használt autókat, kicsit feljavítani , majd továbbvinni Romániába és jó különbözettel túladni azokon.Ez a lényeg.
kukac50
Nincs semmi nevetnivaló azon,hogy több mint 200 ezer ember akaratával szemben Fideszhez közeli gazdagoknak kevés pénzért odaadják a Nemzeti vagyont.
Az állatokat tartó kis gazdasággal rendelkező gazdáknak esélyük nincs földvásárlásra vagy tartós bérlésre. mert a munkájuk után csak éldegélni tudnak,nincs megtakarításuk mint Mészáros Lőrincnek.
A Fidesz rossz gazda több tekintetben is! Elherdálja a földet !!!
Mindent kézi irányítással akar végezni,kiskorusitja semmibe veszi az önkormányzatokat ,az iskolák irányítását központosítja, ami megint a rossz gazda jelzőt érdemli.
Brüsszelt bírálja,hogy az akarja megmondani,mit kell tenni! Orbán ugyanazt csinálja mint Brüsszel központosít! Néha el kellene gondolkodni azon miért bírál és közben Ő mit csinál.Hallja meg Orbán,hogy mit szeretnének a gazdák akiknek csak bérlési lehetőségük volna,ha, Hallja meg Orbán mit szeretnének az önkormányzatok,( minden esetre nem azt,hogy a helyi adókat ellopják Tőlük.) Hallja meg Orbán mit szeretnének a tanárok orvosok védőnők ápolók a szociális szférában dolgozók,vagy minden dolgozó ember. A megélhetési létminimum alatt ne legyen, ne lehessen minimálbér! A közmunka helyett termelő munkát biztosítson a kormány minden ember számára!
Az egyedül álló nyugdíjasoknak legkevesebb 50 ezer forintot biztosítson a megélhetésre.
Arra ne hivatkozzanak,hogy nincs rá pénz,ha milliókat tudnak emelni egy es emberek fizetésén akkor 20- 25 ezer forintot tudnának emelni a szegény réteg nyugdíján is.
A rokkantakat se felejtsék el. A családi pótlékot emeljék olyan ütemben ahogy romlik a forint értéke! Sokan a kedvezményeket nem tudják igénybe venni,kapják meg családi pótlékban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.