A Fidesz-kormány nyugdíjpolitikájában is csak egy dolog kiszámítható: továbbra is kizárólag a magas jövedelmű időseket támogatja – írja közleményében az MSZP.

Miközben a Fidesz eltörölte a nyugdíjak felső korlátját, így egyes nyugdíjasok jövőre akár milliós ellátást is kaphatnak, ma már több mint 900 ezer nyugdíjas él a létminimum alatt. Számukra az évszázad legalacsonyabb nyugdíjemelése következik 2017-ben, a Fidesz-kormány a jövő évi költségvetésbe tervezett 0,9%-os nyugdíjemeléssel világossá tette, hogy lemondott a legtöbb nyugdíjasról. A jövő évi emelés az átlagnyugdíjaknál nem éri el az 1000 forintot, a minimálnyugdíjaknál pedig egy kiló krumpli árát.

A Fidesz leszavazott minden olyan szocialista javaslatot, amely nagyobb emelést biztosított volna a kisnyugdíjasoknak a költségvetésben. Amíg a Fidesz minden intézkedésében a magas jövedelműeket támogatja, az MSZP olyan javaslatokat terjesztett a parlament elé, amely a kisebb jövedelmű nyugdíjasok számára teremtene valódi előrelépési lehetőséget. – áll az MSZP közleményében.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Az ostoba hazug nyalonc féreg rétvári szerint a nyugdíjasok a Fityisz politikájának a fő nyertesei.
Egek, akkor mi lehet a vesztesekkel?
(Jut eszembe: rétvárinak már a neve is baromság, ki az a kretén, aki rétre várat épít?)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Azt hittem jobban élnek,mióta a fidesz van hatalmon.De rá jöttem csak a fidesz közeli nyugdíjas szülők akik milliókat adnak gyermeküknek,vajon hol dolgoztak?
vadnarancs
@Borsodi: Tudod mi az érdekes? Legnagyobb részt pont a nyugdíjasok szavaztak a fideszre!
Borda
Remélem belefulladnak abba a jó zsíros bödönjükbe, mert a létminimum alatt élő sajnos ezt se teheti meg!!
Borda
Remélem belefulladnak abba a jó zsíros bödönjükbe, mert a létminimum alatt élő sajnos ezt se teheti meg!!
Borsodi
@vadnarancs: Sajnos de így van, tudom a mi családunkban is a nagy szülőket rendesen megvezette,még most is hisznek neki. Akik becsületben megöregedtek,nem gondolják,hogy egy miniszter hazug képmutató.
emerencia
@advocat: Magyarországon azért kerestek/keresnek kevesen sokat mert hagyomány, hogy a tömegnek a végtelenségig leszorítják a bérét. Az egykulcsos adó bevezetése óta ez még inkább így van. Erkölcstelen erre hivatkozva öregségére létminimum alatti nyomorúságra ítélni olyan embereket, akik minden megkeresett fillérükből kifizették a közterheket. Továbbá azért büntetni a nők egy részét és a férfiakat mert nappali gimibe jártak és érettségi után még +tanultak, szintén erkölcstelen. Az pedig végképp az erkölcstelenség, hogy a rendszerváltás eufóriájában minket pl. a közszolgálatból (hadsereg) végkielégítés nélkül kirúgtak ma pedig azzal vádolnak, hogy regisztrált munkanélküliként feketén dolgoztunk. Ez pl. az én esetemben nem igaz de ha igaz lett volna még akkor is feltehetném a kérdést, hogy vajon a korabeli hatóságok miért is nem tettek meg mindent a fekete munka felszámolására? Miért is nem sikerült SOHA egyetlen állásajánlatot kapnom az erre hivatott Munkaügyi Központtól? Tán csak nem azért mert összejátszottak a törvénytelen munkáltatókkal? Tán csak nem azért mert így idős korunkban kollektíve büntethetővé és végleg elnyomoríthatóvá váltunk akár feketéztünk, akár a kisnyugdíjas szüleink nyomorkenyerén és a saját kuporgatott megtakarításainkból vészeltük át azokat az időket? Mostanság pedig még tovább dolgoztatnak még hatvan éves korunk után is akár veszélyes és egészségromboló munkahelyen, hátha „jó” ideszületett állampolgárként idő előtt elpusztulva, nyomornyugdíjunkat megtakarítva tovább gyarapítjuk eddigi lerablóink vagyonát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.