Július elsejétől, vagyis a holnapi naptól lép érvénybe az az "apró" törvénymódosítás, amely alapján a felnőtt gyermeket már egy harmadik fél is kötelezheti arra, hogy eltartsa a szüleit. Mutatjuk, ez pontosan milyen kötelezettségeket ró az érintettekre, és azt is milyen mértékben érintheti a pénztárcájukat ez a változtatás.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
"Abban az estben pedig, ha a tartásra jogosult szülőnek nincsen gyermeke, akkor a távolabbi leszármazói kötelesek őt eltartani. A tartásra jogosulthoz a leszármazás rendjében a legközelebb álló rokon tartási kötelezettsége pedig megelőzi a távolabbi rokonét."
na ez lesz mókás...lehet örökölsz egy roggyant nagynénit akinek a fizetésed feléig állni kell az öregothon, kórház...stb felé a számláit...
"2016. július 1-jétől pedig a szülő helyett bármely harmadik személy (azaz idősotthon, ellátó szolgálat, ápolási szolgálat, kórház, szociális intézmény vagy akár egy barát, szomszéd, rokon) a szülő hozzájárulása nélkül is beperelheti a gyermeket az egy évre visszamenő költségei megtérítésének érdekében."...hajrá...de akkor minek fizeti az ember a nyugdíjjárulékot...
Kutyuska
A fidesz még a hullarablóknál is rosszabb. Nyilvánvaló, hogy a szegény, nélkülöző emberek nem tudják eltartani idős szüleiket. A fidesz őket akarja eltaposni. Gratulálok.
És ennél még van sokkal lejjebb.
Csizmás Kond
ebből is legtöbbet az ügyvédek meg a bíróságok fognak nyerni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.