Balog Zoltán templomot avatott. Mondjuk, egy lelkész esetében ez nem annyira újdonság. Magyarországon egy miniszter esetében sem. Mármint egy olyan miniszter esetében, aki különben nem a műemlékvédelmi munkásságáról vált a legismertebbé. De aligha vitathatjuk el tőle az ambíciót, hogy egyszer vallás és közoktatásügyinek hívják majd a tárcáját. Ha nem is éppen a szekularizáció példájaként. Amikor tehát egy „gyalog” miniszter alapjában véve egyházi személy, és templomavatásokra jár, akkor ez a kormányzat részéről világos kinyilvánítása az egyház és állam összefonásának. Amelyhez csak adalék a kormányfőnek a korábbi KISZ-tagság után megtalált hitélete. Nem V. I. Leninben, hanem az egyházban való hit fellelése a sifonérban. De ez természetesen a magánügye. Ahogy a futball iránti szenvedelme is a magánügye maradt volna. Abban az esetben, ha nem a köz egyéb teendői elől von el százmilliárdokat a hobbi kiszolgáltatására. Mint ahogy érdekes lenne tudni, hogy vajon az állami...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@GeoCravker: Na, megint sikerult padlot fognom! Ez most komoly??? Ez a kocsog tenyleg ENNYI templomot akar felujitani, magyar penzbol, KULFOLDON???
Na ja, a kettos allampolgarsaguak szavazataival... Ha most elkezdik epitgetni, felujitgatni ezeket a templomokat, akkor talan a kampanyra mar pompazni is fognak.
Kerdesem: hogyan fogjak ennek az ezervalahany templomnak a papjait befuzni arra, hogy kortesbeszedeket tartsanak majd a szoszekrol, kello idoben? Ki fog utazni valaki oda, es egyenkent agitalja meg a papokat, vagy egyszerusitve: csinalnak egy papi kongresszust a diaszporaban elo papoknak Magyarorszagon, es itt kapjak meg majd a kis szeretetcsomagot, misebort, miegymast, amivel megdumaljak majd a szazeves hiveket? Akik talan az eletben nem hagytak el a falujukat, de belistaztak oket, es mar kettos magyar allampolgarok is???

En lementem most a tudatomrol... Aki ezt vegigcsinalja, az csak egy velejeig romlott, ordogi terveket szovogeto hazaarulo lehet, aki a vallast nem celnak, hanem eszkoznek tekinti , mint sok, szinten orszagarulo a tortenelmunk soran...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Páter a hívők meg csak fogynak, igaz volt némi kis gyarapodás mikor az mszmp. is elkezdtek templomba járni, de mára a nagy részük már kigyógyult a hitéből)))))))))))))
Stadionból, meg templomból ,,VILÁGHATALOM LESZÜNK,, NA PÁTER NÁLATOK SE A SZOMSZÉD A HÜLYE, HANEM TE)))))))))))))))))
wagabund
most mondták a hírekben, hogy 2010-óta 1016 templomot újítottak fel a Kárpátmedencében...és még újakat is építenek...

(szerintem jobb, ha titkolják a kőccségeket...addig sem fáj az éhezőknek..)
GeoCravker
@papa.49: Igen, templomban is jobban fogunk teljesíteni... Harc az iszlám hódítás ellen. Keresztény inkvizitort minden faluba. Meg stadiont.
papa.49
@GeoCravker: Nem egyszerűbb lenne ezt a sok idiótát jól seggbe rúgni, hogy eltakarodjanak innen???
GeoCravker
@papa.49: De, sokkal egyszerűbb lenne...
wagabund
..."Templomot, ezeret..."...

ha megígérik, hogy mecset egy sem lesz, akkor inkább... ...hamár ennyire éhe a népnek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.