Az államszervezet átalakításának, központosításának fideszes terve lassan teljesen beteljesedik. A járások hálózatának kiépülését, s politikailag elfogult fideszes vezetők ejtőernyőztetését követte a szervezetek megszilárdítása, a folyamatos hatáskörbővítés,miközben az önkormányzatok súlyát folyamatosan csökkentették, vagyonuktól pedig megfosztották. Most újabb jogszabályokat fogadtak el, amelyekkel megszilárdítják a politikai irányítás alá vont állami közigazgatás hatalmát. A polgárok mindennapi ügyeibe való politikai beavatkozás mostanra tehát realitássá vált: nyugdíjtól a családi pótlékon át az építés-engedélyeztetésig minden ügyben a hatáskör gyakorlója, végső soron a politikai kinevezett, a kormányhivatal élére helyezett kormányközeli politikus, aki kénye-kedve szerint vonhat magához ügyeket, megmásítva a hivatal döntését, ha éppen arra kap ukázt, vagy kedve úgy tartja. Így lesz teljessé a politikailag kézi vezérléssel irányított közigazgatás a Fidesz kezében, ahol már arra...

Forrás: tenytar.blog.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Jó írás, már most figyelmeztetni kell Brüsszelt, hogy ismét elv-társi diktatúra van épülőben, uniós pénzmilliárdokon, a magyar emberek és az unió ellen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.