Azt a kft.-t, amelybe a főváros összes közbeszerzését kiszervezték, a cégbíróság előtt Habony Árpád és Rogán Antal ügyvédi holdudvara képviseli – tudta meg a Válasz.hu.

Óriásmutyitól tartanak a fővárosi cégvezetők, miután az önkormányzat és a budapesti tulajdonú vállalatok (BKV, BKK FKF, gyógyfürdők és társaik) összes közbeszerzését kiszervezték a Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft.-be. Az új cég ugyan budapesti tulajdonban van, ám az Index informátorai azt sejttették, hogy ezen a társaságon keresztül az egyik legerősebb kormányzati érdekcsoport teheti rá a kezét az évi 300 milliárd forintos fővárosi közbeszerzési keretre.

A Válasz.hu szerint a FKLM Kft. azt a Kosik ügyvédi irodát bízta meg a társaság képviseletével, amelynek névadója, Kosik Kristóf már számtalanszor bukkant fel Habonyhoz köthető cégek körül. A Kosik-cég másik ügyvédje pedig az a Kertész Balázs, aki sokáig Rogán közeli munkatársa volt a belvárosban, és ma is a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

A Kosik Ügyvédi Irodának a Rogán- és Habony-közeli letelepedésikötvény-bizniszben is komoly szerepe van.

És a slusszpoén: a portál egyik forrása szerint

az említett érdekkör alig várja, hogy nyilvánosságra kerüljön ez az információt. Így ugyanis minden potenciális beszállító számára világossá válik, hogy őket kell keresni, ha munkához akarnak jutni a fővárosban.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ezekre a vadakra nincs kilövési tiltás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tódor
Kép a jövőből: - a két elítélt tagadja hogy ismerné egymást...
esdi
@prime777: Addigra ők már itt sem lesznek. Volt, és van is miből menekülő útvonalat rendezni. Persze erre nagyon kicsi az esély. Maradnak, és tovább intézhetik az ország építését. Köszönjük két millió!
nemkati
Rendben, megtörtént a nyilvánosságra hozatal, beszállítók, lehet nyomulni a munkákért és a pénzekért, szabad a vásár.
Strong
...ez tipikus habonyféle tanácson alapszik:

Nem kell "lopni". Elég csak úgy irányítani a piacot, hogy a végén hozzájuk (holdudvarhoz) csorogjon a pénz. ..és valljuk be profin csinálják...
Egy-egy szegmenst kiszemelnek, és átadják a haveroknak...lázadás, népfelkelés viszont nincs - ugyanis kis réteget érint..így nem lépi át az ingerküszöböt...

A technológia nem új...ugye így születnek az oligarchák...

...így lett a dohánypiac lenyúlása...
...így lett a földek lenyúlása...
...így lett az építőipar lenyúlása...
stb...

és ez folytatódik...
human
@Strong: Bizony. A lepapírozott lopást profin csinálják. De volt rá 8 évük, hogy felkészüljenek rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.