A Nézőpont Intézet elemzője szerint már nem kérdés, hogy lesz baloldali összefogás 2018-ra, de mivel az MSZP mind a kötelező betelepítési kvótáról, mind Gyurcsány Ferencről a társadalom többségével ellentétes álláspontot képvisel, a választásig nem fogja tudni növelni a táborát.

Deák Dániel az M1 aktuális csatornán hétfőn az MSZP két hete megválasztott elnökéről azt mondta:

Molnár Gyula egyre inkább közelíti pártja politikáját a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióéhoz (DK), erre példa az új MSZP-álláspont a kötelező betelepítési kvótáról.

Korábban a szocialisták is kritizálták a kvótát, és túlzónak tartották az elutasítása miatti büntetést – mondta –, Molnár Gyula azonban legutóbb úgy nyilatkozott, hogy a kvótát uniós kötelezettségként el kell fogadni. A kvóta mellett korábban csak a DK és a Liberálisok álltak ki – tette hozzá az elemző.

MSZP-DK összeolvadás

Véleménye szerint ezzel az MSZP-elnök a DK-val kialakítandó együttműködést készíti elő, "az elkövetkező két évben akár össze is olvadhat a két párt", ez pedig azt mutatja, hogy mivel a társadalom széles rétegeit nem tudják megszólítani, a szocialisták a szűk balliberális közeghez akarnak szólni.

Az tehát, hogy lesz-e baloldali összefogás, már nem kérdés, az viszont, hogy abban melyik párt hogyan tudja érvényesíteni az érdekeit, illetve melyik párt holdudvarához tartozó ember lesz a közös miniszterelnök-jelölt, 2017-ben dől el

- fűzte hozzá Deák Dániel.

A társadalom többsége elutasítja a kvótát és el is menne az őszi népszavazásra, tehát az ezzel ellentétes álláspontjuk miatt az MSZP, a DK, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és a Liberálisok a népszavazási kampányban nem tudják majd növelni a táborukat – vélekedett az elemző. Hozzátette: ugyanez igaz az MSZP-DK együttműködésre is. Az MSZP nem tudja majd megszólítani a bizonytalan szavazókat, hiszen Gyurcsány Ferenc az egyik legelutasítottabb politikus, és mindez 2018-ra ráfordulva hatalmas versenyhátrányt jelent majd – mondta.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Bringás: Igazad van a Mrázék valóban nevetséges bohócok! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@vonotok: Szia!
Kiút egy új baloldali párt.
Ami keresztény konzervatív értékeket is magában foglalja.
Liberális nézetei is vannak és SZOCIÁLISAN NAGYON ÉRZÉKENY.
nemjoezigy
Hiszem, ha látom!
Már mindegyik hatalmon volt/van oldal leszerepelt előttem!
Egyik sem azt csinálta, amit ígért!
Se felelősségre vonás, se igazság szolgáltatás, se kárpótlás, se többségi, dolgozói népkéviselet egyik oldalról sem!
Egyébként a fideSS hatalomtól megfosztására csak összefogással van lehetőség, de addig sok bocsánatkérés és őszinteség igazolásra lesz szükség, és egy igazságos törvénykezés megalapozása, felelősség terhe mellett!
Nem tudom, hogy ezeket megteszik e?
vonotok
@magyarbakancs: Azt hittem, hogy álmodozni már csak én merek. De reményt adtál.
Mangu
@Desischado: Kik sorakoznának fel? Menj ki az utcára és nézz körül. Ezeknek Orbán való! A vezetőt mindig a tömeg "hangulata" termeli ki, ezt ne feledd.
világlátó
Csak úgy kiegészítésképpen jutott eszembe, hogy ha majd " beáll " a normális és arányos többpártrendszeres kormányzás és már nem egyetlen pártformáció akar minden áron uralkodni és meggazdagodni, hanem a normális kormányzás mellett mindannyian egyre jobban élünk,akkor talán Magyarország végre magára talált.
Ma ez nem így van. Csak a fidesz ! A fidesz mindent visz. A jelent és a jövőt.Stratégiai szerződést kötöttek az égiekkel is, hatalmon maradásuk érdekében. Stratégiai szerződést mindenkivel, aki csak szóba áll velük.Vajon megfelelők lesznek-e majd ezek a szerződések? Vagy csak nekik jók?Ez csak egy terület, a stratégiai szerződések. Vajon hány ilyen egyedi és csak fideszes szerződést kell és lehet majd átrajzolni úgy, hogy az az ország egészének érdekeit képviselje? Összefoglalva, megengedhetetlen a jövőben, hogy egyetlen párt jusson kétharmados hatalomba.Mert így a többi érdekcsoport is a hatalmat és a vele járó anyagi gyarapodást biztosító jogköröket akarja megszerezni, az ország érdekei előtt.
Nil
Ne legyenek büszkék! Addig még sokan belehalnak ebbe a politikába/hatalomba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.