A júniusi felmérések alapján végzett mandátumbecslést az Origo, ehhez öt intézet (a Nézőpont Intézet, a ZRI Závecz, a Publicus Intézet, a Századvég és a Medián) számait használták fel.

A becslésből kiderül, a Fidesz–KDNP most is stabil többséget szerezne az Országgyűlésben, mivel a párt összevont támogatottsága 44,8 százalék körül mozog. Második helyen a Jobbik állt 20 százalékkal, majd a harmadik helyen az MSZP végzett 16 százalékkal. A Demokratikus Koalíció 8,2, az LMP 5, az Együtt 1,6, míg a Párbeszéd Magyarországért 0,2 százalékot ért volna el.

Így nézne ki az ország, ha most lennének a választások

A becslésből kiderül, a Fidesz–KDNP 126, a közös baloldal 39, a Jobbik 28, míg az LMP hat mandátumot szerezne az új parlamentben.

A Jobbik nem nyerne egyéni körzetet, a baloldal pedig összesen hat választókörzetben tudna felülkerekedni a kormánypártokon: egy szegedi választókerületet, a III. kerületi, a IV. kerületi, a X. kerületi, a XIII. kerületi és egy XIV. kerületi választókerületet nyernének jelen állás szerint.

Így nézne ki az ország, ha most lennének a választások

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Boszi27
@nyanya001: vasarnapihirek.hu/fokusz/beigazolodott_balsejtelmek_bojtar_endre_interju
Sztem ez teljesen világos.. Nem értem sok ember jobban hisz a fülének, mint a szemének...
varrólány
Ez azért van mert olyan tesze-tosza az ellenzék , annyi a szövege mostanában hogy "ne menjünk szavazni október 2.-án , mondjunk nemet a szavazásra"!. Na hogy ők is megértsék ilyen rigmussal nem lehet előrébb lépni!
Bringás
Ez nem ellenzék, hanem sértődött kis primadonnák idióta gyülekezete! Nem fogtok össze, csak egymást szívatjátok? Ez csak nekünk jó!
Lassan magatokat szüntetitek meg!
Nil
Adjanak nekem egy kis pénzt és én csinálok egy valódi kutatást, csak azért hogy a fidesz tudja hol rontotta el és tudjon javítani
human
A fideszesek jobban mozgósíthatók, mert vezérelvűek. Ha Erdogan akarom mondani Orbán hívja őket akkor ők azonnal mennek.
rackabajusz
@human: Igy igaz. & sajnalatos a tobbsegre nezve

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.