A Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány közel egymilliárd forinttal támogatja az erdélyi és a többi határon túli magyar közösség anyanyelvi oktatását és a minőségi képzéseket, a támogatások a pályázatokkal lehet elnyerni – közölte az alapítvány az MTI-vel csütörtökön.

A támogatást Erdélyi Rudolf Zalán, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány igazgatója Tusnádfürdőn jelentette be, hangsúlyozva: a cél, hogy a határon túli magyarság szülőföldjén is versenyképes tudást szerezhessen.

A közlemény idézi az alapítvány igazgatóját, aki elmondta: különös hangsúlyt fektetnek a pénzügyi és közgazdasági felsőoktatásra, illetve a pénzügyi ismeretek minél szélesebb körű terjesztésére, ennek azonban alapvető feltétele a magyar közoktatás minél teljesebb fejlődésének elősegítése. Szeretnék, ha a határon túli magyarság körében a magyar nyelven oktató intézmények valódi alternatívát jelentenének az államnyelven oktató iskolákkal szemben, hogy a magyar nyelvű képzést választók ne csak nemzeti öntudatból, hanem racionális érvek mentén is hoznák meg azt a döntésüket, hogy érdemes anyanyelven tanulni – tette hozzá.

A pályázatokon minden határon túli magyar oktatásban szerepet vállaló intézmény részt vehet, így egyetemek, közoktatási intézmények, szakkollégiumok és diákszervezetek, egyesületek vagy alapítványok is jelentkezhetnek, illetve magánszemélyek is pályázhatnak – ismerteti a közlemény.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Itthon meg marad a mély szegénység amiről már a KSH sem akar adatot közölni.
dr. prédikátor
Propi! elnézést de muszáj leírnom!!!A jó kurva anyádat pöttyösseggű kuszaszem!!!Itthol meg bedöglenek a kórházak ,iskolák!!400000 ezer gyerek éhezik!!!
human
Nem is lenne ezzel baj, ha fideszék nem mutyiznának minden területen. Ez sem lesz kivétel szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok