Kiszelly Zoltán politológus szerint Orbán Viktor miniszterelnök a tusványosi beszédében a feltett kérdésekre válaszkísérleteket adott, de továbbgondolnia az embereknek kell.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta, korábbi években is tett már fel ilyen kérdéseket a miniszterelnök tusványosi beszédében, amelynek fő témája idén az unió jövője volt.

A témaválasztás hátterében Kiszelly Zoltán szerint az is áll, hogy a visegrádi országok már a szeptemberi pozsonyi értekezletre készülnek. Hozzátette: a britek unióból való kilépésével már nincs Németországnak ellenpólusa az intézményrendszeren belül, de a visegrádi országok azokká válhatnak, Lengyelország ezért is szorgalmazza az együttműködést.

A politológus beszélt a migrációs folyamatokról is, egyetértett Orbán Viktorral abban, hogy "mi vagyunk az őslakosság", tavaly 1,5 millió ember érkezett Európába és 30 millióan vannak úton, kérdés, hogy ők az európaiakhoz akarnak-e hasonulni, vagy a régi életüket akarják itt élni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Kiszelly... "politologus"... Echo TV...
Itt hagytam abba... Innentol kezdve pillekonnyu, mint az a hulye szaniszlo...
De a nyelve szep barna lehet...:o)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"tavaly 1,5 millió ember érkezett Európába és 30 millióan vannak úton,"

És csak Afrikából az elkövetkező évtizedekben 500 millióra számítanak.
Azt hogyan oldjuk meg?

Helyet cserélünk velük?!?!?!
Ezt akarják Merkergülték?!?!?!
human
@Szókrakész: Volt nemrég a Spektrumon egy nagyon érdekes előadás a Föld túlnépesedéséről, amit nem tudunk befolyásolni. A következő 100 évben Kína és Afrika lakossága meg fog duplázódni, míg Európáé ennél jóval kisebb mértékben fog nőni. A kérdés, hogy fog ez a rengeteg ember élelemhez jutni. Van rá válasz és megoldás. Ehhez viszont a jóléti társadalmaknak összefogva komoly munkát kell végezniük az elmaradott térségekben. Ehhez hozzá tartozik a rendkívül nagy társadalmi különbségek csökkentése. Ha pedig nem lépik ezt meg, akkor a belső és külső radikalizálódáson, betegségeken és háborúkon át még sok bajjal kell a jóléti államoknak szembe néznie.
1960-ban még csak 3 milliárd ember élt a földön. 2000-re ez már 6 milliárd lett. Most 7 milliárdnál tartunk. 100 év múlva 11 milliárdan leszünk. Ezzel előbb utóbb szembe kell nézni.
F_Viktor
@Szókrakész: A Gliese 33 csillag 4 bolygóját miért felejtetted ki?
Bizony, ők is a maguk 4,2 milliárd létszámával 32-34 év múlva landolni fognak a Föld szív csakrájánál, Dobogókőnél!
F_Viktor
@human: Jól írod...
78 millióval növekszik évente a Föld lakossága, naponta 356 ezer gyermek születik és ennek 90 százaléka a fejlődő világban.
karma1
Kiszelly... "politologus"... Echo TV...
Itt hagytam abba... Innentol kezdve pillekonnyu, mint az a hulye szaniszlo...
De a nyelve szep barna lehet...:o)))
kakaósbögre
@F_Viktor: maraggyámá' ezzel a szívcsakrával.amikor megkérdezték a világ talán egyetlen autentikus csakraszakértőjét-a dalai lámát- ezzel kapcsolatban,sírt a röhögéstől.
magyarbakancs
"Kiszelly Zoltán politológus szerint Orbán Viktor miniszterelnök a tusványosi beszédében a feltett kérdésekre válaszkísérleteket adott, de továbbgondolnia az embereknek kell."

Én már végig is és tovább is gondoltam meg is találtam a válasz.
Nem írhatom le mert letartoztatnának..
Pedig milyen jó gondolat.
Manhattan
Ki kell mondani egyértelműen a Miniszterelnök menthetetlenül tönkreteszi a Magyar népet és veszélyes Európa minden országára. OV. egy beteg góc amit ki kell vágni! " DK: Orbán Viktor hadat üzent az európai közösségnek és szabadságra, demokráciára, jólétre váró magyaroknak. Együgyű lett, másról nem hajlandó beszélni, mint félelemről, menekültekről, az EU állítólagos válságáról, és nem vesz tudomást arról, hogy a magyar fiatalok százezer szám menekülnek el diktatúrája elől" Nyugat-Európába, amely Orbán Viktor szerint elvesztette jelentőségét. Orbán Viktor ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból."
human
@magyarbakancs: A felelősség áthárítás ügyes módja, hogy Orbán feldob egy labdát a többiek meg gondolják tovább. Ő azért már nem vállal felelősséget.
F_Viktor
@kakaósbögre: Írod:
"maraggyámá' ezzel a szívcsakrával..."

Poén volt a részemről :-))
kakaósbögre
@F_Viktor: éppezért írtam hogy "maraggyámá" :D
wyatt
Kiszelly, a riadt veréb, még csak meg sem próbáltad.
Látszik, ahogy tagozódtál, ahogy döntöttél valami mellett.
Az erősebb felé mozdultál el.
Nagyon magyar vagy e tekintetben.
Egy rosszkedvű kisállat .
Asszem mostantól kezdve kéne egy nagyobb összeget áldoznod pszichológusra.

Tudod miért szeretem kimondani a "pszichológus" szót?
Mert közben kétszer is köphetek legálisan.
namihami
Szóljatok már a Vezénylőnek, hogy be kéne a kisérletezést fejezni. Vagy rendben, kisérletezzen, de a saját családjával és a mienket végre felejtse el.
magyarbakancs
@human: A saját büntető törvényeikben és alaptörvényben van le írva,hogy meglehet büntetni és elítélni őket.
Amíg a Pollt Petike van a porondon addig nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.