Nem éri szankció azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem vesznek részt a Magyar Honvédség csoportos tájékoztatásán, illetve nem kötnek szerződéses katonai szolgálati jogviszonyt – emelte ki a belügyminiszter a parlament honlapján szerdán közzétett írásbeli válaszában.

Pintér Sándort Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő kérdezte írásban "Közmunkásokat toboroznak katonának?" címmel. Válaszában a belügyminiszter kiemelte: a Magyar Honvédség a csoportos tájékoztatókon munkahelyet nem ajánl fel az álláskeresőknek, továbbá az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok részére munkaerőigényt nem jelentett be.

A csoportos tájékoztatókon a szerződéses katonai szolgálat vállalásának feltételeit, a szerződéses katonák kötelezettségeit és járandóságait ismertetik. Felajánlott megfelelő munkahely hiányában sem kizárás, sem az álláskeresői nyilvántartásból való törlés nem alkalmazható közfoglalkoztatottakkal szemben – tette hozzá a miniszter.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
A ragyás képű olaj szőke herceg előre magyarázza a bizonyítványt. Undorító, mint a gazdája!
kkalman
A ragyás képű olaj szőke herceg előre magyarázza a bizonyítványt. Undorító, mint a gazdája!
emerencia
@Desischado: Nekem is van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem hiteles. A parlament honlapján közzétett válasz csak egy gesztus de nem elégséges ahhoz, hogy komolyan vegyük. Minden érintett közmunkásnak ki kellene küldeni egy hivatalos, névre szóló bocsánatkérő levelet és megbüntetni azokat, akik felelősek a fenyegető levél kiküldéséért. Ekkor talán lehetne egy kis remény arra, hogy a hatalom egyszer talán leszokik a bajban lévő polgárok megfélemlítéséről, fenyegetéséről.
Nil
Olyan beteg ez az ember mint amilyennek látszik?
Nem szeretek temetésre járni, de most mennék ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.