Tegnap hajnalban a piliscsabai civilek élőláncot alkotva próbálták a helyi 150 éves hársfát megmenteni a kivágástól, mely egy jövőbeli MÁV eu-s beruházás útjában volt. A MÁV illetékesei szerint a fa kivágását az indokolja, hogy éppen ott áll, ahol valamikor a villamosításra kerülő vasútvonal felső vezetékének egyik tartóoszlopa állna. Az ügy pikantériája, hogy egy olyan oszlop miatt akarják a fát kivágni, melyet meg lehet csak 10 év múlva helyez üzembe a MÁV vagy még akkor sem.

Forrás: greenprofit.hu
Feltöltő: Kovács Gizella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kovács Gizella
A 150 éves hársfa 100 évig élt a vasúttal együtt, nem veszélyeztetve semmit és senkit. A kisvállalkozó a fakivágást nem vállalta, csak a gallyazást kezdte meg, később ő is a civilek oldalára állt. Az NIF Zrt. azonnal két embert küldött a helyszínre. A civilek tiltakozása és a rendőrségi felszólítás ellenére megkezdték a hársfa kivágását és negyed 11-kor végleg kidőlt a fa. Ezekben a percekben szeletelik fel a több emberöltőt megélt matuzsálemi fát.

Mindenki keresi az okokat, de a legvalószínűbb az, hogy a kivitelező megcsúszott a beruházással és ezzel akar időt nyerni. Feláldozták emiatt Piliscsaba büszkeségét.

Tegnap még Földes László, Hobo is a helyszínre ment támogatni a civileket, hisz számára is értéket képvisel(t) a 150 éves hársfa. Értelmetlennek tartotta az eltávolítását, ő sem értette, kinek van az útjában a matuzsálem korú fa.

Barbárok !!
oncogito
Mindig elcsodálkozom és kesergek, hogy van ember ilyen dolog kivitelezésére. :-(
Kovács Gizella
@Horizont: Ezt én is szeretném tudni.
A MÁV illetékesei szerint a fa kivágását az indokolja, hogy éppen ott áll, ahol valamikor a villamosításra kerülő vasútvonal felső vezetékének egyik tartóoszlopa állna. Az ügy pikantériája, hogy egy olyan oszlop miatt akarják a fát kivágni, melyet meg lehet csak 10 év múlva helyez üzembe a MÁV vagy még akkor sem.
Az Isten pusztítsa el az ilyen vandálokat !
dr. prédikátor
Mivé lettél MAGYARORSZÁG!!!Kiknek, kiknek a kezébe került a sorsod???!!!
Kovács Gizella
@Horizont: Hogy száradnának ki mint a sivatag !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.