Közös plakátkampánnyal próbálja rávenni a választókat a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), az Együtt – a Korszakváltók Pártja és a Párbeszéd Magyarországért, hogy bojkottálják az október 2-ai népszavazást.

A pártok vezető politikusai csütörtökön Budapesten mutatták be közös plakátjukat, amelynek felső részén a

"Hülye kérdésre ez a válasz!"

felirat olvasható, alatta pedig egy háttal ülő nő és férfi képe látható, akik mindketten kinyújtják jobb kezük középső ujját. A plakáton emellett az

"Aki otthon marad, Európára szavaz"

és egy vörössel áthúzott "Népszavazás 2016" felirat, valamint a három párt logója szerepel.

Kinyújtott középsőujjal kampányol a népszavazás ellen az Együtt, a PM és a MoMa

A tervek szerint a plakátkampányra mintegy 10-20 millió forintot akarnak költeni, amiből körülbelül 300-400 darabot vásárolnak és helyeznek ki a közterületeken.

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a kormány méltatlan kezdeményezésére a bojkott az egyetlen méltó válasz.

"Hülye kérdésre ez a válasz, aljas kérdésre nincs jó válasz"

- jelentette ki. A bojkott azt is kifejezi, hogy sem a nem, sem az igen szavazatot nem tartják megfelelőnek – tette hozzá.

A politikus kiemelte, hogy az Európai Uniónak nincs olyan terve vagy javaslata, amelyik illegális bevándorlókat telepítene le. Az EU mindössze annyit vár el, hogy a menekültek – nem pedig az illegális bevándorlók – ideiglenes befogadásának érdekében a tagállamok teljesítsék szerződéses kötelezettségeiket – mondta. Nincs mit üzenni Brüsszelnek, ráadásul nincs is olyan, hogy Brüsszel, mert Európai Parlament, Európai Bizottság és Európai Tanács van – közölte Bokros Lajos.

A kvótareferendum kérdése "aljas és gonosz", a kormányzati propaganda pedig hazugságra épül, a népszavazás árt az ország tekintélyének. Erre a kezdeményezésre pedig a bojkott a méltó válasz – összegzett.

Végül történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy a plakáton közösen szerepel a három párt, mert "tisztában vannak azzal, hogy az önkényuralom körülményei és feltételei közepette" csak a demokratikus erők minél szélesebb összefogásával lehet eredményt elérni.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke azt mondta, pártjuk azért fogadta el a MoMa közös kampányra vonatkozó felkérését, mert "undorodnak attól, amit Orbán Viktor csinál ezzel az országgal". A miniszterelnök egy Európa-ellenes kampányban hazudik Európáról, és közben "visz minket Keletre".

Az Együtt ezért olyan partnereket keresett, akik aktívan kampányolnak amellett a bojkott mellett – tette hozzá a politikus, aki hangsúlyozta, hogy ő maga nem kvóta-, hanem kerítésellenes. A kvóta a közös kiutasítási politikával és határőrséggel együtt a megoldás része – nyomatékosított.

Szigetvári Viktor bejelentette, hogy a három párt közös pénzgyűjtésbe is kezd, mert az állampolgárok támogatására is szükségük van a kampány során.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke szerint a népszavazás, ami "az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb politikai szélhámossága", csak arról szól, hogy felkeltsék az emberekben meglévő félelmeket. A menekültválság létezik és ennek megoldásában Magyarországnak részt kell vennie, de ha a kormány úgy akarná, akkor ebben az ügyben is párbeszéddel és konstruktív gondolkodással vehetné ki a részét a közös európai megoldásból – fogalmazott. A félelem viszont elvonja a figyelmet az egészségügy, az oktatás és a gazdaság problémáiról valamint arról is, hogy "nap, mint nap minél több közpénzt lopnak el Magyarországon". A zuglói polgármester ehhez kapcsolódva a legnagyobb problémának azt tartotta, hogy nemcsak az emberek pénzét akarják ellopni, de az "emberek lelkét is, az emberek jóindulatát".

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grumpycat
Az a baj, ha ezt meglátja egy fideszes, azonnal bele akar ülni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@Mirabilis: 19.20 A kormány plakátjait sem tartom jónak ,sokba kerül inkább csak feszültséget szít aki gondolkodó és lát nem csak néz nem kell plakát meg amúgy is épp eleget halljuk látjuk. Itt a Botka féle Délmagyarban is rendszeresen látható a" tudtázás".

"A tervek szerint a plakátkampányra mintegy 10-20 millió forintot akarnak költeni, amiből körülbelül 300-400 darabot vásárolnak és helyeznek ki a közterületeken."

Tehát ők is plakátolnak nem kevés pénzért mondhatni überelik a hülyeséget. Persze szerintük a kormány gyűlöletkeltő , na erre is remek válaszuk van a plakát mondanivalójával.
Ha én nem értek egyet valaki mondandójával és válaszképpen felmutatom a középső ujjam akkor kit minősítek? Nem kell gondolkozni megelőzöm a választ,: saját magamat !
Értelmes tanult emberek állítólag, és ennyire telik nekik, hát ezért nincsenek sehol sem épp olyanok amikor a kígyó a saját farkába harap.
Szókrakész
@Béla333: Már ő se emlékszik azokra az időkre.
karma1
@Béla333: @papa.49: Nagyon igazatok van: ezzel elegge visszatetszoek lesznek, mert alpari, igy a sajat komolysagukat, hiteluket es politikai ratermettseguket is vitathatova teszik.
A Ketfarku Kutya Part mar osszeszedte a megfelelo mennyisegu penzt, humorosan, kulturaltan megoldottak a kerdest, es a 3 parttal szemben ok 500 plakatot ES egy csomo szorolapot is tudnak nyomtatni a befolyt adomanyokbol.
Lehet, hogy csak annyi a titok, hogy arra kell kolteni a penzeket, amire azt az emberek szanjak? (Nem hinnem, hogy a KFKP vezetoje 15 millas Audin szaguldozna)...
karma1
@vonotok: 21.30-ra: Igazad van: nalunk kimaradt a polgarosodas, ami meg a rablokapitalizmusban is mukodott. Igy aztan jott az a melyszegeny sorbol Soros Gyuri bacsi, de foleg Kadar ingyenes iskolaztatasa reven egy olyan parvenu reteg, akik azonnal a legfelso hatalomra tortek, tehat az "evolucios" fejlodesbol kimaradt egy fontos lepcsofok, a polgari, vallalkozoi reteg.
Bizony, arra is erosen kell gondolnunk, hogy ez nagy kisertes volt, es mivel az akkori ifjukommunistak voltak a legkozelebb a husosfazekhoz, igy megleptek azt, amit - sajnos...
vonotok
@karma1: De szerintem ezek se jobbak, a deákné vásznánál. Olyan szemérmetlen lopás, csalás, korrupció lett kiépítve, hogy szegény János bácsi / Kádár / forog a sírjában.
És még egy gondolat. 33 évesen államtokárként dolgozhat pl . Csepregi Nándor. Mikor és hogyan szerzett erről az életről minimális tapasztalatot???
Az egyetemi padból, irány a kormányhivatal. Vona Gábor kezébe vette a diplomát és csak annyit mondott " Én megyek a parlamentbe " Ez igaz,mert halottam.
És most ezek osztják a lapokat. Én nem engednék senkit a parlamentbe, és a kormányba addig még előtte 10 év munkatapasztalatot nem szerez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.