Közös plakátkampánnyal próbálja rávenni a választókat a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), az Együtt – a Korszakváltók Pártja és a Párbeszéd Magyarországért, hogy bojkottálják az október 2-ai népszavazást.

A pártok vezető politikusai csütörtökön Budapesten mutatták be közös plakátjukat, amelynek felső részén a

"Hülye kérdésre ez a válasz!"

felirat olvasható, alatta pedig egy háttal ülő nő és férfi képe látható, akik mindketten kinyújtják jobb kezük középső ujját. A plakáton emellett az

"Aki otthon marad, Európára szavaz"

és egy vörössel áthúzott "Népszavazás 2016" felirat, valamint a három párt logója szerepel.

Kinyújtott középsőujjal kampányol a népszavazás ellen az Együtt, a PM és a MoMa

A tervek szerint a plakátkampányra mintegy 10-20 millió forintot akarnak költeni, amiből körülbelül 300-400 darabot vásárolnak és helyeznek ki a közterületeken.

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a kormány méltatlan kezdeményezésére a bojkott az egyetlen méltó válasz.

"Hülye kérdésre ez a válasz, aljas kérdésre nincs jó válasz"

- jelentette ki. A bojkott azt is kifejezi, hogy sem a nem, sem az igen szavazatot nem tartják megfelelőnek – tette hozzá.

A politikus kiemelte, hogy az Európai Uniónak nincs olyan terve vagy javaslata, amelyik illegális bevándorlókat telepítene le. Az EU mindössze annyit vár el, hogy a menekültek – nem pedig az illegális bevándorlók – ideiglenes befogadásának érdekében a tagállamok teljesítsék szerződéses kötelezettségeiket – mondta. Nincs mit üzenni Brüsszelnek, ráadásul nincs is olyan, hogy Brüsszel, mert Európai Parlament, Európai Bizottság és Európai Tanács van – közölte Bokros Lajos.

A kvótareferendum kérdése "aljas és gonosz", a kormányzati propaganda pedig hazugságra épül, a népszavazás árt az ország tekintélyének. Erre a kezdeményezésre pedig a bojkott a méltó válasz – összegzett.

Végül történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy a plakáton közösen szerepel a három párt, mert "tisztában vannak azzal, hogy az önkényuralom körülményei és feltételei közepette" csak a demokratikus erők minél szélesebb összefogásával lehet eredményt elérni.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke azt mondta, pártjuk azért fogadta el a MoMa közös kampányra vonatkozó felkérését, mert "undorodnak attól, amit Orbán Viktor csinál ezzel az országgal". A miniszterelnök egy Európa-ellenes kampányban hazudik Európáról, és közben "visz minket Keletre".

Az Együtt ezért olyan partnereket keresett, akik aktívan kampányolnak amellett a bojkott mellett – tette hozzá a politikus, aki hangsúlyozta, hogy ő maga nem kvóta-, hanem kerítésellenes. A kvóta a közös kiutasítási politikával és határőrséggel együtt a megoldás része – nyomatékosított.

Szigetvári Viktor bejelentette, hogy a három párt közös pénzgyűjtésbe is kezd, mert az állampolgárok támogatására is szükségük van a kampány során.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke szerint a népszavazás, ami "az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb politikai szélhámossága", csak arról szól, hogy felkeltsék az emberekben meglévő félelmeket. A menekültválság létezik és ennek megoldásában Magyarországnak részt kell vennie, de ha a kormány úgy akarná, akkor ebben az ügyben is párbeszéddel és konstruktív gondolkodással vehetné ki a részét a közös európai megoldásból – fogalmazott. A félelem viszont elvonja a figyelmet az egészségügy, az oktatás és a gazdaság problémáiról valamint arról is, hogy "nap, mint nap minél több közpénzt lopnak el Magyarországon". A zuglói polgármester ehhez kapcsolódva a legnagyobb problémának azt tartotta, hogy nemcsak az emberek pénzét akarják ellopni, de az "emberek lelkét is, az emberek jóindulatát".

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grumpycat
Az a baj, ha ezt meglátja egy fideszes, azonnal bele akar ülni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grumpycat
Az a baj, ha ezt meglátja egy fideszes, azonnal bele akar ülni.
wagabund
..."Kinyújtott középsőujjal kampányol a népszavazás ellen az Együtt, a PM és a MoMa"...

erre majd emlékezni fog a szavazók többsége, és ugyanígy fog szavazni rájuk 2018-ban...
papa.49
A témában igazuk van de ez a mód erősen kétélű fegyver, még rá is faraghatnak bőven miatta...
Szókrakész
@justhpeter: Itt már "valószínűségszámolgatni" se kell.
Béla333
Szerintem amit mondani akarnak (távol maradni erről a manipulált népszavazástól) az helyes, de ezt a plakátot a Juli néni vagy a Feri bácsi Tápióretyerutyán nem biztos hogy érteni és értékelni tudja!
Béla333
Érdekes, hogy a Kétfarkú Kutyák tudnak szellemes ellen plakát kampányt csinálni, ami nem is közönséges, ez a 3 pártnak hogy-hogy nem sikerül?!
Ez a plakát??!!:::...
vonotok
@papa.49: Mért ilyen " nyomorék " a magyar " ellenzék?, Még egy egyszerű népszavazásra sem képesek közösen mozgósítani azokat akik, nem mozdulnak. Érthetetlen,
Az embernek az az érzése, hogy ezek nem is akarnak győzni 2018-ban.
De szerintem ezt már most megmondhatnák és mi szavazok tudjunk mihez igazodni.
Vagy elég lesz majd nekik a puha bársony szék a parlamentben, esetleg egy nagyköveti megbízatás? Szánalom!
Sziszifusz
@vonotok: 15:14
A Fidesz az államigazgatást átalakította, potentátjait fontos pozíciókba helyezte, olyan választási törvényt alakított ki, hogy demokratikus eszközökkel nem, vagy csak nagyon nehezen lehet leváltani.
Az ellenzéki pártok szinte tehetetlenek. Nincs pénzük, nincs megfelelő támogatottságuk.

Ebben a helyzetben, kormányváltás két dolog eredményezhet:
1./ Fidesz belső ellenzéke robbant ki olyan korrupciós ügyeket melyeket képtelenek kivédeni, 2./ Egy alulról jövő mozgalomból alakul ki egy kormányváltó erő.
Béla333
@vonotok: Olvasd el Kerék-Bárczy kritikáját és azt is add hozzá, hogy ezért a véleményéért gyakorlatilag az alelnöki pozícióból egy pillanat alatt kirúgták, még a pártból is.
Olvasd el, aztán gondold végig, hogy pl. a DK-ban szerinted az ország érdekében politizálnak, vagy a saját sz@ros kis pozíciójáért?:
168ora.hu/paradigmavaltast/
1magyar
A választók is így szavaznak rájuk.Nem kellenek ide a bevándorlók!!!
Bringás
Aki otthon marad az Magyarország ellen szavaz!
Béla333
@Bringás: Én otthon maradok, nem kívánok részt venni ebben a cigánykomédiában.
Még a kérdés is hazugság!
Vagy szerinted a plakátokon szereplő illegális bevándorlók kényszer betelepítése létezik?
1magyar
Ezektől a migránsoktól a határunknál egyfajta vízumkérelmet kellene továbbítani Németországba, vagy ahová akar menni,továbbítani oda és ha befogadják küldjenek érte a határunkra szállítójárműveket.
Eriksson
Kulturált emberek kulturált megnyilvánulása.
36
És még Bayer-nek kellene visszaadnia a kitüntetését, mert trágár és nem szalonképes?!
Béla333
@36: Rosszul tudod: nem szabadott volna megkapnia Bayernek a kitüntetést!
verőce21
Ezzel a "futottak még" kategóriába kerültek.
varrólány
@Eriksson: Ettől lesz komolytalan az egész , csak nem veszik észre magukat!
papa.49
@Béla333: Úgyszintén, értelmetlen csupán a támogatottságát kívánja a csutifélkegyelmű felmérni!!!
Bringás
Én pedig így küldöm őket, ahová valóak!
papa.49
@vonotok: Sokszor leírtam már, de nekem az a véleményem, a mai ellenzék, csak ,,operett ellenzék,, nem akarnak ők hatalomra jutni, nekik a kisebb konc is elég, a lényeg kicsit pofáznak, kicsit keménykednek, aztán jön egy magas labda és elbújnak előle, a fütyisz már rájött ezek ,,béna kacsák,, nem tartanak tőlük!!!
Ezt a hordát már csak a nép tudja lerázni a nyakáról, mint kutya a vizet a bundájáról!!!
vonotok
@papa.49: Erre írhat Arany János . " S a nép, az istenadta nép,
Ha oly boldog-e rajt’
Mint akarom, s mint a barom,
Melyet igába hajt? "
vonotok
@Béla333: De valaki megtudja mondani mitől, kitől bolondult ily mértékben ez a nép?
Vagy az is lehet, hogy még nem voltunk érettek a demokráciára?
És cseberből, vederbe estünk. Nem volt senki, de senki aki azt mondta volna, hogy ez az út a ZSÁKUTCA.
papa.49
@vonotok: Nagyon sok vers van Petőfi Sándortól, Arany Jánoson keresztül, Ady Endréig, vagy József Atilláig, akinek a sorai ma is érvényesek, sőt pontos korrajzolatot adnak a hatalomról, az uralkodó osztály beképzelt tagjairól, a tehetetlen ,,béna kacsa,, ellenzékről...
Ugyan állítják ,,kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba,, mi számtalanszor megtettük ezt már...
Nálunk egy másik idézet igaz ,,a történelem ismétli önmagát,, ezért érvényesek a régen leírt sorok...
papa.49
@Horizont: Látod az Olga is meghunyászodott, miután ,,beteg,, volt vagy 3-4 hónapig, na én már ezt se nézem...
kamazuka
Kíváncsiságból meglestem,mi is ez a moma,bocs a kisbetűjért,de nemecsek ernő óta mindent szabad allejtólag.
Végtére is megértem,hogy nagyvárosi ember nem tud magával mit kezdeni,nekiáll szervezkedni,

Kis kapálgatás a hegyen,madárdalos reggelek.

A munka büdös,csak a pofatépés.

Lehet,hogy nekik van igazuk,és én tévedek.
Már rég el kellett volna húznom innen!
Desischado
@papa.49: Azért az Együtt és a Kétfarkú nagyon igyekszik. -De a népnek kellene már végre felébrednie! Én sem tartom elégnek ezt a plakátolást, de legalább csinálnak végre valamit!
Béla333
@vonotok: Nem hiszem, hogy az emberek bolondultak volna meg. A bűnük az, hogy hittek/hisznek a politikusoknak, hiszik, hogy nem a személyes gazdagodás a céljuk, hanem az ország jobbá alakítása.
Szerintem nagyon alattomos, mocskos módon megvezettek bennünket az egymást 1994 óta kormányon váltogató MSZP és csatlósai valamint a Fidesz és szövetségesei.
Azt gondolná az ember, hogy ellenőrzik egymást a hatalomban (hiszen ezért tartjuk őket), de ők inkább megbeszélték, hogy lopjanak közösen az adóforintjainkból, a lopott pénzt osszák szét, közben meg tegyenek úgy, mintha elszámoltatnák egymás disznóságait.
És lőn autópálya felülszámlázás, közös parkolótársaságok, Gripen kenőcsök, Alstrom kenőpénz vagy éppen Margit-híd aranyárban történt felújítása a Közgép fővállalkozásában, és még vagy ezer más hasonló ügy.
Az emberek zöme még most sem meri/akarja elhinni, hogy ilyen hazug, korrupt politikusi "elit" ült a nyakunkba és inkább hisznek az újabb és újabb hazugságnak egymás elszámoltatásáról, mintsem hogy a saját szemüknek higyjenek.
2010-ben elhitték a Fidesznek, hogy majd elszámoltatják az MSZP disznóságait, erre kaptak 2/3-os felhatalmazást, de arra sokan nem gondoltak, amit ezek után kaptunk.
Ki marad? LMP és a Jobbik! A Jobbik szélsőségessége sokakat jogosan taszít, az LMP-t meg sikerült annyira leekézni (jogtalanul!), hogy sokan nem is akarják meglátni, hogy mit is szeretnének!
És itt a választék vége!
Nem az emberek bolondultak meg szerintem, hanem egyszerűen csapda helyzetben vagyunk, ahonnan nagyon nehéz a kiút.
Szerintem!
Cicamama55
Ez a magatehetetlenségük jele inkább. :(
vonotok
@Béla333: Mennyi igazság, mennyi keserűség rejlik a soraidban. De ha mi, ez a generáció b...a el, hát nem nekünk kéne helyre rakni a dolgokat. Egyszer majd eljön a pillanat amikor a gyerekeinknek, az unokáink meg kell magyarázni mit és miért tettünk. A félélőség majd a mi váltunkat nyomja.
Yoda69
@vonotok: Erre vilagitott ra Bokros is, ha majd az unokaja 15-20 ev mulva megkerdezi, nagypapa te mit tettel a diktatura ellen, akkor elmondhassa hogy a lehetosegeihez kepest mindent megtett.
Béla333
@vonotok: Igen, nekünk kellene helyrerakni, de az nem megoldás, hogy azokat hozzuk vissza a hatalomba, akiknek köszönhetjük (részben) ezt a helyzetet. 1000-szer becsaptak, hazudtak nekünk, nem lehet hagyni, hogy 1001-szer is megtegyék!
Béla333
@Yoda69: Nem akarom bántani Bokrost, higgy benne, ha úgy gondolod, de ha jól emlékszem, a pénzügyminisztersége idején is rendületlenül folytak a visszaélések, offshore cégeken keresztül ömlött ki az országból a pénz és akkor kötöttel pl. az energia szektor privatizálásakor olyan bicska nyitogató szerződéseket a külföldi cégekkel, hogy csak néztünk ki a fejünkből! (A költségek levonása után garantáltuk ezeknek a cégeknek az X százalék nyereséget, amennyiben ezt nem tudták produkálni, akkor az állam kiegészítette a nyereséget???!!!) Emlékszel?
Bokros már ott alakíthatott volna nagyot, hogy ezt az országnak kártékony konstrukciót nem engedi megvalósulni, de nem emlékszem, hogy ez ellen fellépett volna!
varrólány
@Mirabilis: 19.20 A kormány plakátjait sem tartom jónak ,sokba kerül inkább csak feszültséget szít aki gondolkodó és lát nem csak néz nem kell plakát meg amúgy is épp eleget halljuk látjuk. Itt a Botka féle Délmagyarban is rendszeresen látható a" tudtázás".

"A tervek szerint a plakátkampányra mintegy 10-20 millió forintot akarnak költeni, amiből körülbelül 300-400 darabot vásárolnak és helyeznek ki a közterületeken."

Tehát ők is plakátolnak nem kevés pénzért mondhatni überelik a hülyeséget. Persze szerintük a kormány gyűlöletkeltő , na erre is remek válaszuk van a plakát mondanivalójával.
Ha én nem értek egyet valaki mondandójával és válaszképpen felmutatom a középső ujjam akkor kit minősítek? Nem kell gondolkozni megelőzöm a választ,: saját magamat !
Értelmes tanult emberek állítólag, és ennyire telik nekik, hát ezért nincsenek sehol sem épp olyanok amikor a kígyó a saját farkába harap.
Szókrakész
@Béla333: Már ő se emlékszik azokra az időkre.
karma1
@Béla333: @papa.49: Nagyon igazatok van: ezzel elegge visszatetszoek lesznek, mert alpari, igy a sajat komolysagukat, hiteluket es politikai ratermettseguket is vitathatova teszik.
A Ketfarku Kutya Part mar osszeszedte a megfelelo mennyisegu penzt, humorosan, kulturaltan megoldottak a kerdest, es a 3 parttal szemben ok 500 plakatot ES egy csomo szorolapot is tudnak nyomtatni a befolyt adomanyokbol.
Lehet, hogy csak annyi a titok, hogy arra kell kolteni a penzeket, amire azt az emberek szanjak? (Nem hinnem, hogy a KFKP vezetoje 15 millas Audin szaguldozna)...
karma1
@vonotok: 21.30-ra: Igazad van: nalunk kimaradt a polgarosodas, ami meg a rablokapitalizmusban is mukodott. Igy aztan jott az a melyszegeny sorbol Soros Gyuri bacsi, de foleg Kadar ingyenes iskolaztatasa reven egy olyan parvenu reteg, akik azonnal a legfelso hatalomra tortek, tehat az "evolucios" fejlodesbol kimaradt egy fontos lepcsofok, a polgari, vallalkozoi reteg.
Bizony, arra is erosen kell gondolnunk, hogy ez nagy kisertes volt, es mivel az akkori ifjukommunistak voltak a legkozelebb a husosfazekhoz, igy megleptek azt, amit - sajnos...
vonotok
@karma1: De szerintem ezek se jobbak, a deákné vásznánál. Olyan szemérmetlen lopás, csalás, korrupció lett kiépítve, hogy szegény János bácsi / Kádár / forog a sírjában.
És még egy gondolat. 33 évesen államtokárként dolgozhat pl . Csepregi Nándor. Mikor és hogyan szerzett erről az életről minimális tapasztalatot???
Az egyetemi padból, irány a kormányhivatal. Vona Gábor kezébe vette a diplomát és csak annyit mondott " Én megyek a parlamentbe " Ez igaz,mert halottam.
És most ezek osztják a lapokat. Én nem engednék senkit a parlamentbe, és a kormányba addig még előtte 10 év munkatapasztalatot nem szerez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.