Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak.

Az ítélőtábla szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság egyúttal harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az orvost.

A határozat ellen 5 napon belül lehet fellebbezést benyújtani, amelyet a továbbiakban a legfelső bíróság illetékes tárgyalni.

Az 54 éves orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsvár egyik lakótelepén. Az illető a magyar hatóságok gyanúja szerint Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette.

A román rendőrség talált nála egy fegyvert is.

A magyar sajtó információi szerint a nagyváradi D. S. tüdőgyógyász főorvosként dolgozott kilenc éve a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban és a bűncselekmény ideje alatt a szabadságát töltötte. Korábban a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban is dolgozott tüdőgyógyászként csaknem tíz évet. Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

panellproli
Ugyebár ez nem migráncs volt, hanem letelepített magyar nyelvű román.
Csizmás Kond
@panellproli: ..milyen nyelvű micsoda ???
a román azért román mert román az anyanyelve ...de attól még beszélhet vagy tudhat bármely nyelven...
panellproli
Ez így igaz.De nem ez a lényeg, hanem az hogy nem kell riogatni feleslegesen olyan szerencsétlenekkel, akik örülnek ha luk van a fenekükön, hanem inkább a hazai helyzettel kellene foglalkozni. Százszor több bűncselekményt és erőszakot követnek el az az egyesek által magasabb rendűnek vélt europai emberek, mint a sorsüldözött muszlimok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok