A Nemzeti Választási Iroda (NVI) rajzos tájékoztatót is küld a levélben szavazás menetéről a határon túli választópolgároknak a szavazási levélcsomagban, a két évvel ezelőtti választáson ugyanis a szavazási iratok

negyedét érvénytelenül küldték vissza a választók.

A magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak az októberi népszavazáson, az NVI pedig hétfőn kezdte meg a határon túli mintegy 265 ezer választópolgárhoz eljuttatni a levélcsomagokat.

Rajzos tájékoztatót is kapnak a külföldi szavazók

A levélcsomagban egy tájékoztatót találnak a választópolgárok, valamint egy azonosító nyilatkozatot, a szavazólapot, a kis borítékot a szavazólapnak és egy nagy borítékot a szavazólapot tartalmazó borítéknak és a nyilatkozatnak. Az NVI rajzos tájékoztatót is küld a levélcsomagban a szavazás menetéről, ugyanis a 2014-es országgyűlési választáson – amikor először volt lehetőségük a határon túli választópolgároknak levélben szavazniuk – magas volt az érvénytelenül visszaküldött szavazási iratok száma.

A visszaküldött szavazási iratok ellenőrzésekor az NVI azt tapasztalta, hogy

a választók nem elég gondosan töltötték ki az azonosító nyilatkozatukat, azok adatai nem egyeztek meg a névjegyzékben szereplőkkel, valamint, hogy több esetben nem voltak aláírva a nyilatkozatok.

Gyakran előforduló hiba volt az is, hogy a választók egyáltalán nem küldtek vissza azonosító nyilatkozatot, így az NVI nem tudta beazonosítani, hogy a névjegyzékben szereplő választópolgár szavazata van-e a borítékban. A választópolgárok arra sem ügyeltek, hogy a szavazatot tartalmazó borítékba ne tegyék bele az azonosító nyilatkozatukat. Típushiba volt továbbá, hogy a visszaérkező boríték vagy a szavazatot tartalmazó kis boríték nem volt leragasztva.

Az NVI ezért a szavazási iratcsomagban elhelyezett egy rajzos tájékoztatót is a szavazás menetéről: a választónak a kitöltött szavazólapot el kell helyeznie a kis borítékban, azt le kell zárnia. A regisztrációnál megadott adatokkal ki kell tölteni az azonosító nyilatkozatot és alá kell azt írni. Ezt követően a kitöltött és aláírt nyilatkozatot, valamint a szavazatot tartalmazó kis borítékot el kell helyezni a nagy borítékban, és azt – a levélcsomagban található biztonsági ragasztócsíkkal – le kell zárni, hogy abból ne lehessen sérülésmentesen szavazatot kivenni vagy beletenni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
az azért kellemetlen hogy akkora idiótákkal szavaztat a kormány akik még szöveget értelmezni is képtelenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@human: Had égjen a mocskos fideszesek pofája.
kkalman
Román analfabéták mondják meg, mi jó nekünk. NO COMMENT!
Nil
@egyvandor: Van még egy lehetőség- nem a fideszre szavaztak, ezért inkább behúztak valahova még egy x-t így érvénytelenítve a szavazatokat
Kovács Gizella
Már 16 ezer, vagyis egy városnyi bevándorlót telepítettek be Magyarországra. Ezzel a Fidesz-közeli offshore-cégek eddig több mint 100 milliárd forintot kaszáltak. Most az egyetlen hazánkban bejegyzett cégről is kiderült, hogy egy az arab emirátusokban bejegyzett cég közbeiktatásával űzi a betelepítési ipart.
"Nyilvánvaló, hogy a kötvénybiznisz nem szolgálja a magyar emberek érdekét, hiszen a méregdrága kötvények értékét kamatostul kell majd visszafizetniük, ráadásul nem tudni, kiket és milyen ellenőrzéssel enged be hazánkba a Fidesz. Mára világossá vált, hogy bűnözők is vehettek a kötvényekből, tehát vagy az állítólagos négyszeres szűrés rendszere nem működik, vagy pedig a kockázatok ellenére a Fidesz szívesen látja a bűnözőket, csak fizessenek nekik"
kishonda
A rohadt Origo több száz nem dicsérő komment után először technikai okok miatt felfüggeszti, majd másfél óra és törlés után nem kommentelhetővé tette az erről szóló cikküket.
Pedig csak azt kérdeztem, hogy a rajz csak a magyarul nem tudók miatt készült, és, hogy azt is felírták-e hogy mikor indulnak a bérelt buszok az anyaországi választó- körzetekbe?
karma1
@kishonda: Valoszinu Neked is kellett volna egy rajzot csinalni, nem szoveggel kerdezni, merthogy az origonal is egybitesek ulnek, hatha nem ertettek tisztan, mit is akarsz megtudakolni...:o))))) Sotet egy bagazs, elukon a hordafonokkel...:o((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.