Többfordulós sikertelen egyeztetés után a CBA Kereskedelmi Kft. kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződés felmondását és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról – közölte CBA szerdán az MTI megkeresésére.

Sajtóhírek szerint már csütörtök reggeltől bezárnak a Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzletei, a hat keleti megyét összefogó CBA-regionális központnál csődközeli a helyzet.

A CBA szerda délutáni tájékoztatása szerint a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által üzemeltetett 80 egység a cég saját bérleménye vagy tulajdona, így azok további működésébe a CBA-nak nincs beleszólási joga, jövőbeni megvásárlásukra, üzemeltetésükre nincs módja.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA többszöri jelzése ellenére sem tett eleget szerződéses kötelezettségeinek, a franchise szabályokat huzamosabb ideje nem tartotta be. A CBA kötelezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t, hogy a hálózat által használt arculati elemeket, logókat a szerződésben foglaltaknak megfelelően távolítsa el – közölték.

A CBA tájékoztatásában kitért arra: a gazdálkodást a Palóc Nagykereskedelmi Kft. önállóan folytatta, abban semmilyen szerepet nem játszott a CBA franchise rendszergazdája. A munkáltatói jogokat is a Palóc Kft. gyakorolta.

A CBA a lehetőségéhez képest maximális segítséget kíván nyújtani a dolgozóknak, ennek keretében munkalehetőséget kínálnak nekik a hálózat egyéb üzleteiben.

A Palóc Kft.-hez, mint régiós központhoz csatlakozó franchise partnerek további zavartalan ellátásának megszervezéséről a CBA gondoskodik. A beszállítókkal megkötött szerződésekben foglaltaknak megfelelően állnak helyt a franchise partner kintlévőségeire – áll a közleményben.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nem csoda, ha bedől egy olyan üzletlánc, ahol több mint háromszoros áron árulnak bizonyos termékeket, mint bárhol máshol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Hari: Vagy alig várták, hogy lelépjen.
Hari
@Eriksson: ez is lehet, mindenesetre tanulságos és szomorú az ügy.
vadnarancs
@Mirabilis: Úgy gondolod, hogy minuszt termelnek, termeltek eddig, mint az ábra mutatja? A vezérkar meg százmilliós autókkal furikázik? Hová tűnt a pénz?
vadnarancs
@Mirabilis: Én a mutyit említettem, ami miatt nem tudják kifizetni a dolgozókat. A nyereségből több tízmilliós autókra futja, a dolgozók bérére nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.