A jegybankelnök sietősen távozott a kecskeméti városházára, miután hírül vette, hogy a Népszabadság munkatársa vár rá. Vajda Zita juttatásairól nem kérdezhették.

Hiába ment a Népszabadság a Közgazdász-vándorgyűlésre, az ott előadó Matolcsy György jegybankelnök alkalmat sem biztosított a lapnak, hogy néhány kérdést feltegyenek a jegybanknál a legjobban kereső alkalmazottak egyikeként számon tartott Vajda Zitával kapcsolatban.

Mint ismert: a Matolcsy György közelébe került, jógaoktatóként is ismert nő 2013 márciusától 2016 májusáig dolgozott a Magyar Nemzeti Banknál, és mint lapunk kiderítette, bruttó 1,73 millió forintos havi bérével nemzetközi szakmai titkárként a főosztályvezetők kétharmadánál is magasabb juttatás ütötte a markát. Vajdát a jegybank összefüggésbe hozta Matol­csy válásával is. Az MNB-vezér Kecskeméten, a Közgazdász-vándorgyűlésen a nyitó előadást celebrálta.

Az előadás előtt jelezte az újságíró, hogy kérdéseket tenne fel Vajdáról. A jegybanki dolgozók arra kérték a Népszabadság munkatársát, hogy az előadása előtt kímélje meg az elnököt ettől, de ígéretet tettek arra, hogy tolmácsolják a kérésüket. Arról is biztosították, hogy az MNB vezetője nem fog sietni, a félórás szünetben a kulturális központban szeretne többekkel is találkozni.

Az előadása után azonban hiába várták a jegybankelnököt, nem tudtak vele beszélni. Mint később megtudták, az időben elnyúlt előadás után Matolcsy – a nagy többséggel szemben – a lifttel nyomban a pincébe ment, majd a rokonságához tartozó kecskeméti polgármesterrel, Szemereyné Pataki Klaudiával a városháza felé vette az irányt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Pontosan ez jellemző a mai főgórékra, ha kényes kérdést tesznek fel, inkább a függöny mögé elbújnak, vagy a pincébe lefutnak, a parlamenti folyósón megkérdezettekről már ne is beszéljünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Nagyon sokszor ezt csinálja a sok jellemtelen gazember, hogy elmenekül. Azt már mégsem ecsetelheti, hogy személyesen mivel érdemelte ki a hölgyemény! Régen az urak a saját vagyonukat költötték a szeretőjükre, de ezek az urat játszó nimandoknak van képük a más pénzéből gavallérkodni. Az nem hír, hogy elválik, de ilyen pofátlanul fizetni a nőjét! DDD
Kanaka
Ha már a mi pénzünkből kúrogatja a nagysasszonyt,minimum az,hogy tudjunk róla valamit.Megérdemelnék.
Desischado
Mit lehet várni egy ilyen gerinctelen féregtől? Hozta a formáját!
papa.49
@Desischado: Híven követi a főnökét!!!
Ludmilla
a hős trubadúr,elszalad,de a kassza kirablásától nem fél...Lesz még böjtje,kisangyal,ugyanis hosszabb a nap,mint a kóbi...akkor aztán Zituka meglátja a nézésedet meg a járásodat,és pénz nélkül oda a vonzerő...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.