Pápa Levente alelnök kilép az Együtt – a Korszakváltók Pártjából és lemond minden választott tisztségéről, valamint az Együtt pártalapítványa, a Váradi András Alapítvány kuratóriumi elnöki pozíciójáról – közölte az ellenzéki párt szerdán az MTI-vel.

Pápa Levente az MTI-nek azzal indokolta a lépést, hogy meglátása szerint az Együtt a következő választáson valamilyen formában

várhatóan újra összefog az MSZP-vel és a DK-val, egy ilyen baloldali összefogásnak viszont nem akar részese lenni.

Az ellenzéki párt szerdán távozó alelnöke azt mondta, hogy 2014-ben Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel egy centrista párt létrehozására szerződött, de az Együtt balra tolódott.

További terveiről úgy nyilatkozott: részese szeretne maradni a közéletnek, és tovább akar dolgozni a kormány megbuktatásáért, ezért nem tesz le egy centrista formáció létrehozásáról.

Ennek érdekében a következő időszakban folyamatosan tárgyalni akar más politikai szereplőkkel, akiket nem kívánt megnevezni. Azt mondta, ha a következő fél-egy évben nem sikerül létrehozniuk az általa elképzelt pártot, visszatér eredeti szakmájához, és közgazdászként folytatja. 

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Értelmes tag, az indokait olvasva sok mindenben igazat adok neki.
Egyébként ugyanazokat mondja, mint amiért 2014-ben az összeborulók az LMP-t ekézték:
nem számoltak el a múlttal, nem az országért dolgoznak, hanem saját magukért, a hátunk mögött összejátszanak a Fidesszel.
Van gond bőven!
nemkati
Sajnálom.
Csak annak drukkolok, hogy az igazán elhivatott és becsületes politikusok hagyják ott a pártjukat, és hozzanak össze egy olyan új pártot, amelyik a legtöbb emberben bizalmat ébreszt, és amelyik megtisztítja a közéletet.
nemkati
@Béla333: Az aztán ott van! :)))
Egy ismerősöm tavaly lépett ki a pártból. Azt mondta, egy-két embert leszámítva mindenki csak a saját karrierjével van elfoglalva, a Parlamentben is csak isznak, kártyáznak, más pártok tagjaival haverkodnak, az ülésteremben meg úgy csinálnak, mintha támadnák. Tudva, hogy ez nem csak az LMP-re jellemző, hát meglehetősen kiábrándító.
Béla333
@nemkati: 15.13
Én abból tudok kiindulni, amit tapasztalok, ez pedig az, hogy a jelenlegi választékből még ők azok, akiket leginkább el tudok fogadni.
Értünk dolgoznak, az elképzeléseik meg a tisztább közélet irányába mutat.
Hogy a név nélküli ismerősöd mit mondott a Parlamenti ügyekről, arról nem tudok véleményt mondani. Ő képviselő volt, hogy így belelátott az ügyekbe, vagy csak úgy hallotta?
Béla333
Szimpatikusan nyilatkozott nemrég a Hír Tv-ben. Külön tetszett, hogy kimondta, hogy Kerék-Bárczyval nem tervez semmiféle együttműködést!
Szurkolok neki!
nemkati
@Béla333: Van neki neve, de nem fogom nyilvánosan megmondani. Nem képviselő volt, csak tagja a pártnak, és képviselőktől hallotta, rakta össze, ezért lépett ki. Mi, akik senkik se vagyunk, csak időnként választók, egészen mást képzelünk egy-egy pártról, mint ami a valóság. Ki tudja, talán jobb is így.
Béla333
@nemkati: 19.14
Nem is kívánom hogy nevet mondjon, csak azt mondja, hogy az LMP Parlamentben levő 5 képviselője ittak, kártyáztak, dorbézoltak?
Nem tudom elhinni!
Schiffer? Széll Bernadett? Schmuck Erzsébet? Ikotity? Sallai Róbert Benedek?
Hihetetlen!
Nem kevered esetleg más párt képviselőjével?
nemkati
@Béla333: Nem tudom keverni, az LMP senkivel se összekeverhető.
A képviselők nem magányosan járkálnak a Parlamentbe. Mennek velük a segítőik, tanácsadóik, ki tudja, még kik.
Béla333
@nemkati: 20.28
Rendben hogy a saját ismerősöd nem nevezed meg, de annyit el kellene mondani, hogy melyik LMP-s az aki dorbézol, kártyázik, iszik (mit?) a Parlamentben.
Az nem korrekt, ha az egész 5 fős LMP frakciót így névtelenül mószerolod!
Tehát valami konkrétumot!!!
RonaGyuri
akkor most "Pápaival nem Együtt" lesz a nevük???
nemkati
@Béla333: Nem mondott neveket, sajnos, én meg nem kérdeztem. De ha megint összefutunk, megkérdezem.
Béla333
@nemkati: 20.55
Akkor addig, amíg konkrétumot nem hallunk tőled, addig igencsak fenntartással kezelem ezt a bejelentésedet.
Tudod! Az ártatlanság vélelme!
De azért ha megtudsz konkrétumot, azért keress meg!
Én kizártnak tartom, hogy az LMP 5 képviselője közül bárki is így viselkedjen, de majd tőled megtudjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.