Még mindig nem veszik komolyan a korrupció veszélyeit a magyar vállalatok, így pedig nem is védekeznek megfelelően ellene – derül ki az EY legújabb, hazai cégek körében végzett korrupciós felméréséből. Az elmúlt évekhez képest fontos változás, hogy jelentősen romlott a válaszadói hajlandóság, a korábbi 60-70 százalék helyett, csak a megkérdezettek 30 százaléka reagált a kutatók megkeresésére -

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Meg kell jegyezzem, hogy kicsiny hazánkban már szó sincs korrupciós-kockázatról. Már nincs kockázat, a korrupció az maga a valóság! =))
Béla333
A magyar vállalatok kénytelenek komolyan venni a korrupciót, hiszen egy cég csak akkor boldogul ebben a Fidesz maffia országban, ha az állami megrendeléseknél meg tudja oldani, hogy kenőpénzt forgasson vissza.
E nélkül nincs pályázat, nincs közbeszerzés.
Ez a mai magyar "üzlet szerzés"!
Maffiaállam!
RonaGyuri
@Béla333: a rend kedvéért; a jelenség nem új, csak a mértéke (10-15 éve még 10% volt, ma már 20felett jár, sőt) és a kiterjedése (praktice nincs mentes példa) drasztikusan megnövekedett az utóbbi 6évben!
Béla333
@RonaGyuri: 07.46
Valóban! Egyre növekvő mértékben, de ez végig kísérte az elmúlt évtizedeket.
Pedig létezik olyan megoldása az LMP-nek és azt hiszem a PM-nek is, ami drasztikusan visszaszoríthatná a közbeszerzéseknél a korrupciót.
Megoldása van a dolognak, egyszerűen csak akarni kell!
RonaGyuri
@Béla333: egyes országokban az iszlám világban vannak jó megoldások! =))
Béla333
@RonaGyuri: 08.16
Sejtem mire gondolsz, de talán annyi is elég, hogy pl. kizárni a közbeszerzésekből az olyan cégeket, amelyik vagy amelyiknek az alvállalkozója offshore hátterű!
Vagy/és a közpénz felhasználás teljes folyamatát (a kiírástól kezdve, az ajánlatokon, a szerződéskötésen át a részteljesítésekig, a közpénzek kifizetésén keresztül az átvételig, az esetleges garanciális hibák bejelentésétől annak elhárításáig) fel kell tenni a netre, hogy bárki betekinthessen a folyamatba!
A nyilvánosság a legjobb visszatartó erő!
És természetesen szükséges lenne egy a pártoktól független korrupciómentes ügyészségre (amúgy román mintára), hogy az esetleg mégis elcsábultakat elkapják!
Nem olyan ördöngősség ez, csak akarni kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.