Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint az uniós politikusok és néhány tagállami vezetőn kívül senki nem akarja a kötelező betelepítési kvótát.

Ifj. Lomnici Zoltán az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában kiemelte: a kvóta kötelező jellegét többek között alátámasztja a szankció is, amelyet kilátásba helyeztek.

A közjog, az uniós jog szintjén mindenki egyértelműnek veszi, hogy ha kvóta lesz, az kötelező lesz – mondta a jogász, megjegyezve: az ezzel kapcsolatos tévinformációk politikai üzenetek.

Felhívta a figyelmet, hogy csak 2015-ben másfélmillió, idén további egymillió migráns érkezett.

Velük "kell valamit kezdeni" – fogalmazott. Lomnici Zoltán szerint ezek az emberek nem állnak be dolgozni, a munkaerő-piaci helyzetet nem javítják, a szociális ellátórendszernek viszont egyre nagyobb terhet jelentenek.

Az alkotmányjogász szerint ha a vasárnapi kvótarefendumon részt vesz egy kritikus tömeg, az már önmagában "üzen Brüsszelnek".

Ha nagy arányban lesznek a nemek, az az első komoly üzenet lesz Brüsszel számára, hogy migrációs politikája megbukott. Ennek Brüsszelben és Magyarországon is következményeinek kell lennie – hangsúlyozta Lomnici Zoltán, hozzátéve: ennek az alaptörvény-módosítás, más jogszabályi aktus csak egy része.

Emellett a kormányzatnak töretlenül fenn kell tartania eddigi politikáját, hogy ne történjenek Magyarországon is olyan terrormerényletek, mint amilyenek az elmúlt időszakban Brüsszelben, Párizsban vagy Nizzában történtek – mondta.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Aki nem megy el szavazni annak a jövedelméből kell levonni a migránsokra költött pénz!
Az utcájukba telepíteni őket, hadd érezzék a törődést!
Ördögvadász
Jobb helyeken a hazaárulókat felkötték! Most sem ártana.
1magyar
@Ördögvadász: Igazad van! Akik idegeneket engednek a népre, kötélre velük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.