Látványterveken mutatta be a pályázatért felelős cég a tervezett 2024-es budapesti olimpiának a főváros történelmi nevezetességeihez megálmodott versenyhelyszíneit. A Budapest 2024 az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a Budapest műemléki környezetébe, a turisztikai látványosságként is számon tartott épített örökségbe illeszkedő létesítmények ideiglenesek lennének, így megvalósításuk olcsóbb az állandó csarnokokhoz képest és fenntarthatósági problémát sem okoznak. A tájékoztatás szerint a már meglévő létesítményeken kívül csak kettőt kellene kizárólag az olimpia miatt megépíteni, s a létesítmények túlnyomó többségében a nézőterek az események után részlegesen visszabonthatók lesznek. A tervek szerint hét helyszínt ideiglenesen, mobil lelátókból építenének fel, a 2024-es magyarországi olimpián pedig nemcsak Budapesten, hanem Győrben, a Balatonnál, Szegeden, Debrecenben, Miskolcon és Székesfehérváron is lennének versenyek.

Forrás: gyor.offmedia.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Északi
"nemcsak Budapesten, hanem Győrben, a Balatonnál, Szegeden, Debrecenben, Miskolcon és Székesfehérváron is lennének versenyek."...lassan minden városban lesz majd :d

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.