Több pénz jár a jövő héttől a gyűjtőállomásokon leadott anyatejért – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton.

A közleményükben azt írják: az anyatej rendkívül fontos a csecsemők táplálásában, természetes összetevői révén biztosítja aktuális tápanyagszükségletüket. Fontos, hogy minél több csecsemő részesülhessen anyatejes táplálásban, ezért a kormány másfélszeresére emelte a leadott anyatejért kapott juttatás mértékét. Nem tudjuk ez bárkit is meglepetésként ért-e, de a folytatásban végre rátérnek a lényegre:

Jövő héttől az eddigi 1800 forint helyett literenként 2700 forint jár azoknak az édesanyáknak, akik anyatejgyűjtő állomáson adják le az anyatejet. Az ezért kapott juttatás adómentes jövedelem, a rászorulók pedig a szükséges anyatejhez ingyen juthatnak hozzá.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ez az év híre! Igazi egészségfejlesztő program. Innen indul az ember élete, legyen anyatej a csecsemőnek.
Gratulálok a kitalálónak!
A védettséget ilyenkor szerezzük meg vagy veszítjük el.
eszegfu
@1magyar: Már bocs., de ez nem hir! Az anyatejet 1970. évek óta vásárolja meg a TB. 2002-től 900 Ft, majd 2010-től 1.800 Ft, melyet most emeltek fel 2.700 Ft/ liter átvételi árra.
Annak idején én is adtam el, valóban házhoz jöttek begyüjteni, de volt olyan is, hogy pár utcával arrébb lakó család jött érte közvetlenül, de a TB ezt is fizette.
1magyar
@eszegfu: Ezt nem tudtam, hogy tb-re lehetett kapni. De az jó, hogy nem kell adózni.
eszegfu
@1magyar: Az valóban jó hir, hogy meghagyták ezt a "vivmányt"!
teuton
Ettöl most magyar anyak millio fognak teherbe esni, hogy eladhassak a tejet? Talan valami mast kellene kitalalni arra, hogy 2050re a magyar nepesseg ne 8milliora csökkenjen! Akikböl addigra 3 millio mar külföldön el... De lehetne pl. magyar allampolgarsagpt arulni 1 ft-ert Kinaban, akkor lenne sok önkentes gyerekvallalo!
Mézike
@teuton: Nem hinném hogy ezért esnének teherbe. Mint fentebb @eszegfu: már megírta ez nem mai találmány. Az anyatejet bevizsgálják, és nem veszik át akárkitől. Dohányzás, pia, betegségek kizáró okok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.