A Jobbik az óraátállítás megszüntetésére vonatkozó határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek hétfőn.

Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a költséghatékony termeléssel és a lakosság mentális egészségének javulásával indokolta indítványát, amely szerint a jövőben a nyári időszámítás lenne a kötelező. A politikus a vonatkozó javaslat kidolgozására kéri a kormányt.

Azt írta, Magyarországon lényegesen kedvezőtlenebbek az óraátállítás hatásai, mint a nyugatabbra fekvő tagállamokban, ezzel szemben a nyári időszámítás végleges alkalmazásának számos előnye lenne. Ezek közé sorolta a természetes fényt, amelynek kedvező hatása van az általános egészségügyi állapotra, egyebek mellett csökkenti a depressziót.

A jobbikos politikus kitért arra is, hogy az Európai Közösségek Bizottságának adatai szerint az energia-megtakarítás 0,01-0,014 százalékos mérlegét a déli országok billentik pozitív irányba.

Kepli Lajos az október 30-i óraátállítási időpontra tekintettel a mielőbbi eltörlést szorgalmazza.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@karma1: Jó jó tudom, hogy ezektől távol áll a munka...a Kósától még az összefüggő mondat képzés is... :D Átlagos elvárásaim vannak a politikusaink felé, de eddig nem sikerült megütniük :D Mi lenne ezekkel, ha a versenyszférában kéne munkát keresniük???
karma1
@Hellcat: Az elso nap ehenhalnanak... Akkor viszont nem lenne kar ertuk, mert bebizonyitottak volna, hogy mennyit is ernek...
colibri
@karma1: Ha nem is előírás, de spórolni sem lehet vele, ugyanakkor kimutatott az állatok, emberek egészségére történő káros hatása, akkor mi a fancos nyavajának ragaszkodnak hozzá kormányok, már 1980 óta folyamatosan? Legalább hallgatnának most a Jobbikra és kivezetnék ezt a rossz döntést. Szerintem a többségnek tetszene, ellentétben a vasárnapi boltzárral.
Hellcat
@karma1: Ezért mondogatom régóta, hogy a politikusnak a minimálbér mondjuk háromszorosát adnám...Aki tenni akar valamit a hazáért az annyiért is ott marad...megélni pedig meg lehet belőle. Akinek meg nem tetszik az elmehet a versenyszférába.
csa-csa
be sem kellett volna vezetni!
ettől a nap nem kel és nyugszik előbb vagy később
karma1
@colibri: Pontos a meglatasod nagyon. Be sem kellett volna vezetni, mert a hatasa karos a bioritmusra,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.