Továbbra is sokan tartoznak régóta, nagy összeggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): szeptember végén 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2176 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján kedden közzétett adatokból.

Az adóhatóság negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 26,7 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 217,6 milliárd forinttal tartoztak szeptember végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 244,3 milliárd forintra rúgott. A valóságos tartozás azonban ennél nagyobb, hiszen vannak milliárdos tartozású cégek és olyan magánszemélyek is, akikkel szemben százmilliós követelése van az adóhatóságnak.

A tartósan nagy összeggel tartozó nem magánszemély adózók közül 559 működik, 715 kényszertörlés alatt, 811 felszámolás alatt, 51 pedig végelszámolás alatt van.

A cégek és intézmények között továbbra is gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető. Továbbra is a tartós adósok között van például a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt., a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., a Herz Szalámigyár Zrt., a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Marina Part Construction Ingatlanfejlesztő Kft. vagy például a Malév Magyar Légiközlekedési Zrt., valamennyi felszámolás alatt áll.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@Borsodi: Ő egyenesen Viktornak adózik.
Progresszív adózik.
És egy szava nincs, hogy...
Borsodi
@Szókrakész: Tudom egy tele szart lyukas zokniból lett úri marionett bábu akivel Orbán kénye kedve szerint játszik,ezért csak kussolnia kell és dől a lé mindenkinek.Ha kicsit majd megszorongatják ha nem lesz Orbán és számon kérik, dalol majd mint a pacsirta.
perfekt
Mi van fiuk-rámentek az aprópénzre is.Na hajoljatok ide,életemben először ,súgok nektek-így I/I es leszek.Ismerek egy nem idei barna gázszerelőt-nemzeti köntösben.Úgy hallottam van némi restanciája--és nem kispályás! Ismerek egy ,másikat is, a nemzet csótánya--a Flórián!Milliárdokkal-nem tudja senki-,hogy hová tiplizett--de ravasz-mert a havi-harácsát felveszi!És akkor még a barátaitokról ne is szóljak.Azt nyúzzátok-aki fizet--
namihami
De legalább a 10-20.000 Ft-tal véletlenül tartozó kisadózóra sikerül a törvény vasmarkával lesújtani.
""Statuálni kell, apuka!"-miként az A Tanú című klasszikusban már napvilágra került.
Ezek a ""kisemberek és vállalkozók"" még nem kerültek bele a statuálásba.
eszegfu
Ahhoz, hogy egy egyéni vállalkozó elérje a 10 milliós Nav tartozást, az több év "termése" lehet. Ha valaki már 2-3 hónappal elmaradt a befizetéssel, azonnal értesiteni kellene az adózót és felfüggeszteni a tevékenységét, nem szabadna hagyni, hogy ennyire megnőjön a tartozása. Azt gondolom, hogy ezek a tartozások főleg átfogó ellenőrzések során feltárt hibákból adódik (ami még csak nem is biztos, hogy szándékos volt)...pl. 5 éven keresztül helytelen bevallásból van 5 mill. adóhiány, erre rájön a max. 50 % birság és plusz az 5 évi késedelmi kamat, ami szintén kb. 50 %, igy lesz az 5 milliós "tőketartozásból" 10 millió.
Szókrakész
@Borsodi: Ő lesz a leghangosabb rikkancsfiú.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.