Magyarországon egy csomó dolog sokkal olcsóbb, mint a régióban - de akkor is olyan derűs ez a kép, ha összevetjük az átlagkeresettel? És ha megnézzük a régió vagy néhány nyugati ország számait? Ha tudjuk, hogy ezekben az országokban mennyi az átlagkereset, és tudjuk, hogy ez a kosár, amit összeállítottam, átlagosan melyik országban mennyibe kerül, szinte viszket az osztás-függvény gombja a billentyűzeten. Ha ugyanis elosztjuk a kettőt, megtudjuk, hogy az átlagbérből átlagosan hol, hányszor mehetünk bevásárolni egy hónapban. Magyarországon ugyanis az én telepakolt kosaramat az átlagbérből 22,25-ször, Szlovákiában 22,45-ször, Csehországban 28,88-szor, Ausztriában 33,83-szor, Nagy-Britanniában 44,32-szer, Németországban pedig 57,64-szer tudnám megvenni. Tehát a vizsgált országok mindegyikében több marad egy átlagos kereső zsebében, mint a magyarokéban.

Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Magyarországon egy csomó dolog sokkal olcsóbb

ez azért kellően erős, hisz igen gyakran ez sem igaz.Főleg ha a minőség is számít!
simmering73
Szomorúbb a helyzet ha a nagy magyar realitás talaján maradunk. Amikor egy középvégzettségű közalkalmazott átlag nettó bére felfelé kerekítve 120ezer ft. Én a kosarat egy auchanos nagy kocsira értem, ez erős jóindulattal telepakolva 10 ezer ft-ot ér, tehát 12 az a 22.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.