Folyamatosan terjed kelet felé a havazás, miközben a nyugati országrészben csökken az intenzitása. A közútkezelő egyelőre nem jelzett nagyobb fennakadást az utakon.

Zalaegerszegen a havazással együtt 50-60 kilométeres szél is fúj, a Bakonyban és Kékestetőn is megmarad a hó. A híradó tudósítója szerint Kékestetőn már egybefüggő, 6-8 centiméteres hóréteg alakult ki, vasárnap már szánkóversenyt rendeznek.

A Magyar Közút egyelőre nem jelezett nagyobb fennakadást. Honlapján a kezelő azt írta, a 83-as és 84-es főúton, valamint Fertőszentmiklós, Sárvár és Tapolca közelében, illetve a Bakonyban a mellékutak helyenként latyakosak, hókásásak.

Ez várható

Szombaton borult lesz az ég, sokfelé várható eső, a Nyugat-Dunántúlon, a dunántúli hegyekben és az Északi-középhegységben havas eső, hó. Estétől a Dunántúlon megszűnik a csapadék, ott éjszaka a felhőzet is csökken, kiderül az ég, máshol az esőt havas eső, havazás váltja fel, reggel azonban már csak a Tiszántúlon lehet csapadék. Vasárnap napközben a Dunántúlon kevés felhő mellett napos idő várható. A Dunától keletre csak a déli óráktól szakadozik, csökken a felhőzet, az ország északkeleti harmadán estig borult marad az ég. Késő délelőttre a Tiszántúl nagy részén is megszűnik a csapadék, de a Nyírségben estig még kisebb havazás lehet. Az északi, északnyugati szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1, 5 fok között várható.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.