Nem bízunk senkiben, gyűlölünk mindenkit, pesszimisták és kishitűek vagyunk és nálunk egészségtelenebb társadalom sem nagyon van a kontinensen - derül ki a legnagyobb összeurópai kérdőíves felmérésből. A legnagyobb és legelismertebb európai társadalmi felmérés elég nyomorult képet fest Magyarországról. Az egészségünk rottyon van, az embereket megosztja a politika, a rossz oktatási rendszerünk és a pesszimizmusunk pedig gúzsba köti a társadalmunkat. Ahhoz, hogy képesek legyünk megoldani ezeket a problémákat, először meg kell értenünk őket. Ebben segítenek az MTA kutatói. Létezik egy European Social Survey, vagy röviden ESS nevű, nagy nemzetközi kérdőíves felmérés. Ennek keretében kétévente több európai országban felteszik a lakosságnak ugyanazokat a kérdéseket, a válaszokból pedig létrehoznak egy hatalmas adathalmazt, amin keresztül aztán szabadon kutathatnak a világ társadalomtudósai. Az ESS-t azért szeretik a szociológusok, mert rengeteg embert kérdez meg Európában, így...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Valaki mást várt ettől aljas maffia bandától ?
Ha ezek nyernek 2018-ban is na az lesz a magyar társadalom végnapja !
emerencia
Ezt eddig is tudtuk de mit tehetünk ellene?
Zeta
Nem is költött egy kormány sem 20 milliárdot, hogy ezt elérje!
nyanya001
Valaki mást várt ettől aljas maffia bandától ?
Ha ezek nyernek 2018-ban is na az lesz a magyar társadalom végnapja !
F_Viktor
Csak egy ilyen melysegekbe taszitott tarsadalmat lehet meglopni, kifosztani, napi szinten hazugsagokban tartani, diktaturaban fogva tartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.