November közepe van, az ország egyes részein már esik a hó, a hó végére kemény fagyokat ígérnek. Ha valamikor, akkor most van az ideje annak, hogy emlékeztessük magunkat rá: emberek halnak meg azért, mert hideg van. A tél eleje és a tél vége: ez a két időszak az, amikor a legnagyobb a veszély. Tavaly már októberben történt kihűléses haláleset, de idén is találtak már a Margitszigeten egy nőt, aki minden valószínűség szerint így halt meg. Ebben az időszakban ugyanis, bár nincs még igazán kemény fagy, az emberi szervezet még nincs felkészülve a tartós hidegre, a tél végén viszont már elfárad, ezért nagyobb a veszély. És ezért kell épp most figyelnünk azokra, akik veszélyben vannak – mert ki tudja, figyel-e rájuk más? Az emberi szervezet normális hőmérséklete 36 és 37 °C között van. Ha a testhőmérséklet tartósan ennél alacsonyabb fokon áll, akkor következik be a hipotermia, vagyis a kihűlés. Ehhez már az is elég, ha valaki hosszú ideig tartózkodik egy fűtetlen lakásban. 1-2 fokos...

Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Végre egy bank, akik látják hol a probléma:
"Ha úgy sejtjük, hogy valakit kihűlés fenyeget, próbáljunk segíteni. A vészhelyzet esetén hívható telefonszámok: 104, 107, 112, 06-1-3384186. Ha utcán élőkön segítenénk, a MagnetBank Adj Meleget! Programjának keretében bármikor kérhetünk a bankfiókokban azokból az izolációs takarókból, amelyek akár életeket is menthetnek, ha átadjuk őket a rászorulóknak."
1magyar
De azt aki cigivel a kezében panaszkodik,hogy 12 fok van a lakásában, bizony pichán tudnám rúgni.
emerencia
@1magyar: Napi pár szál cigi árából nem fog tudni befűteni de legalább úgy érzi, hogy neki sem kell végképp mindenről lemondania. Az embernek lelke van, még ha szegény is.19 és 32 éves korom között dohányos voltam. Volt olyan időszak amikor inkább megfagytam volna, ha úgy alakul de akkor is kellett a bagó! Sajnos ez azzal járt, hogy a cigi ára és az egyéb költségeim folyamatos emelkedése miatt alig maradt már másra pénzem. Elegem lett az egészből és szépen lassan leszoktam de csak akkor, amikor már nem szekált érte senki.
1magyar
@emerencia: Én is cigiztem 15 éve még, kb. 20 évig. De szerencsére leszoktam róla.Tudom, hogy nehéz leszokni, de ez is fejben dől el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.