Tíz kilométer hosszan elkészült a kettős védvonal a magyar-szerb határon – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

A tudósítás szerint a biztonsági határzárat kiegészítő második kerítés mintaszakasza – amelyet a büntetés-végrehajtás épített – Bácsszentgyörgy és Gara között épült meg. A megerősített műszaki határzár itt már egy gyorstelepítésű drótakadályból és két kerítésből áll. A kerítések között van egy árok, itt fut az úgynevezett manőver út is.

10 kilométer hosszan elkészült a kettős védvonal a magyar-szerb határon

Továbbépítése esetén a kettős védvonalat intelligens jelzőrendszerrel és kamerákkal szerelik majd fel. Az "okoskerítés" teljes kiépítése után a jelenleginél jóval kevesebb rendőrre és katonára lesz szükség a déli határon – hangzott el.

Az új, három méter magas és ponthegesztett dróthálóval megerősített kerítést intelligens jelzőrendszerrel szerelték fel. Ezekben 10-15 centiméterenként érzékelők vannak, amelyek jelzik, ha valaki hozzájuk ér. A biztonsági rendszert hő- és mozgásérzékelő kamerák egészítik ki. Jelenleg a berendezéseket kiszolgáló, a föld alatt futó optikai kábeleket telepítik – fejtették ki.

Perjési Zsolt biztonsági tanácsadó a hirado.hu-nak azt mondta, hogy az "okoskerítés" kiváltja az "élőerő" egy részét, így olcsóbbá válik a határ őrzése.

Hosszabb távon mindenképpen megtérül a hatása – tette hozzá. A portál azt írta: a biztonsági határzár megerősítéséről augusztusban beszélt először a miniszterelnök. A mintaszakasz továbbépítéséről a kormány dönt majd.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
A high-tech már XXI. századi. Letelepedési kötvénnyel érkezett kínai vendégeink szállították és felügyelik a működését is, a kerítés innenső oldaláról...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@Peller Anikó: Valahol középen vívódom már a kezdetektől. Amit szatírikus megjegyzésemmel mondani akartam az nem más, mint a szakmaiatlanság és a túllihegett belpolitikai célú őrület.
Hidd el jól látom a célokat. Azt is ki és hol vétett , azt is milyen célok vezetik a németeket, azt is hol csábultak el a svédek és többen mások.Azt is miképpen reagál Vatikán és azt is hol van a határa az emberi humánumnak. Azt is hogy kik és miként tüzelték fel a migránsokat, mitől váltak közülük sokan, talán nagyon sokan követelőző, vad és agresszív élőlényekké.
A világ " nyitva felejtett egy kaput " amin a szemfüles gazemberek álsáhgos hazugságaikkal begyömöszöltek Európába másfél- kétmillió szerencsétlent, akikkel ekkora töménységben senki nem tudott mit kezdeni. Ami az idegengyűlöletet a rettegést a migránsoktól témát illeti, mi példát mutattunk a világnak. Nem hinném hogy valaha is büszkék lehetünk erre. Főleg a pénzért megvehető betelepülési kötvényekkel fűszerezve, Most derül ki, micsoda veszteség ez valójában. Ami a válaszodat illeti, kellett egy kerítés, rendben van. De miért kell még egy, amikor időközben felzárkózott az ország védelmi ereje erre az egyre. Már ezrek vigyázzák, és még a nálunk tanuló arab , vagy marokkói, szíriai, diákokat is vegzálják, úton útfélen.
A minap láttam egy grafikont a populizmusról, ami új megfogalmazást is kapott. Az új elem az idegengyűlölet, a migránsoktól való félelem intézményesítése. A népek ilyetén tudatos, előre megfontoltan aljas, gátlástalan megvadítása égbe kiáltó büntett. - Szerintem.
világlátó
@F_Viktor: Bakondi úr képzett határőr tisztként dolgozott sok éven át. Ő még arzt a határvédelmet tanulta, amit vasfüggönynek neveztünk. JViszonylag hatékony volt ez a határőrizet, kemény büntetéssel díjazták a " büntetlen " határsértést. Ez azt jelentette, hogy ha a határsértés sikerrel járt, komoly eljárás követte és az elmarasztalás nem maradt el. Igaz, ehhez rendelkezésre állt minden, a jelzőrendszertől a gyors helyszínre kiérkezés és a határsértő elfogása. Volt nyomsáv, fényszóró és volt fegyver, éles lőszerrel.
Ma nem történhet meg egyetlen lövés sem. Még akkor sem, ha egy erre kiválasztott, vagy önként akciózó migráns mégis lead egy lövést. Beláthatatlan következménnyel járna.
wagabund
emléxünk a berlini falon a határnyitásra...felfüggesztették a tűzparancsot. Egy fiatal tiszt azt mondta, hogy ha lőhetnének a tömegbe, megállíthatnák a csőcseléket...aztán őt is elsöpörte a változás...pedig úgy lőtt volna...

az egyik ilyen kaput mutatták...ott könnyezett egy hadnagy...azt mondta, potyára állt ott tíz évig három műszakban..
verőce21
Nincs ez másképp nyugatabbra sem!

Az észak-olaszországi Lombardia luxustelepülésének pályaudvara már hasonlóan néz ki, mint múlt nyáron a Keleti. A felgyülemlés oka, hogy Svájc eddig 100 embert engedett át kéthetente, de ennek vége. Az alpesi átjárót felügyelő ország teljesen lezárta déli határát a Németország felé igyekvő migránsok előtt, akik egyelőre várnak, és egyre csak gyűlnek. George Clooney luxusvillája közelében már sokasodnak a sátrak, de Madonna is érintett lett a krízisben, mert az amerikai popdívának is van villája a Comói-tónál, de a divattervező Donatella Versace, és Sir Richard Branson brit milliárdos is comói luxuspolgár.

"- Már több mint kétezer migránsnak biztosítottunk elhelyezést, de nincs több szobánk - panaszolta a Daily Mail riportjában Roberto Bernasconi a helyi katolikus segélyszervezet képviselője, hozzátéve, hogy a migránsok csak akkor hajlandóak távozni Comóból, ha Svájc megint megnyitja a határát."
verőce21
Most kaptam a svájciaktól a hírt, hogy semmi kifogásuk az ott kastélyban élőkkel szemben! :)
Peller Anikó
@világlátó: "De miért kell még egy, amikor időközben felzárkózott az ország védelmi ereje erre az egyre. Már ezrek vigyázzák.."

És szerinted az normális, hogy a fél ország már mást sem tesz mint a határon kóricál?

És miért kevered a populizmust a határvédelemmel? A kerítésre szükség van (akár a duplára is), az pedig, hogy mire használja a bán az arab inváziót az egy más kérdés. Bármi mást tesz azt is ugyanarra használja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.