A hosszú nevű Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke, Némethné Jankovics Györgyi nyilatkozott a 24.hu-nak Orbán tegnap belengetett 10 ezer forintos kedvességével kapcsolatban.

A nyugdíjasvezető szerint

egy ilyen egyszeri gesztus nem növeli a nyugdíjalapot. Ettől nem lesz több jövőre a havi nyugdíj. De ami ennél fontosabb, hogy azt is mondta a miniszterelnök, hogy drágulások lesznek, ezzel az ajándékkal ezt a várható áremelést akarják ellensúlyozni

Némethné a jövő évre tervezett 1,6 százalékos nyugdíjemelésről elmondta:

ez pont 0,7 százalékkal kevesebb, mint amekkora inflációval az MNB kalkulál 2017-re.

Elmondta azt is:

A ma nyugdíjasát nem arra rendeltették, hogy nyomorogjon, vagy elszegényedjen! Erre lehet azt mondani, hogy a nyugdíjasok felélik az aktívak jövőjét, de nem vagyunk élősködő generáció, kikérjük magunknak.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Bringás: Hogy te mekkora ótvaros ökör vagy, '"tucc" róla? A "tényleges" inflációt csak akkor tapasztalod meg, amikor megéled és kiteljesedik te ökör - mit gondolsz, mirét kalkulálnak előre ( vélelmezik a várható gazdasági hatások eredményeként!) az inflációval?
Ismét nem sikerült okoskának látszanod! Ergo: - te nagyon hülye! - 2016-ban sehol senki nem képes a "tényleges" inflkációval 2017-es nyugdíjemelést kalkulálni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mégállnekem
Nyilván kevesebb megy a nyugdíjalapba de ezért sem a nyugdíjasok a hibásak, munkahelyeket kellett volna teremteni az itt élők számára és tisztességest bért kínálni nekik...akkor nem a külföldi alapokat gyarapítanák. Azonban a bejelentett külföldi dolgozó után is kap a magyar áram valamennyit. A másik dolog meg az, hogy a befizetett pénzel rosszul kufárkodik az állam...a világ minden országában bajban vannak, mert kevés a hozam,ami az osztalékot adja...na de a mi kormányunk az illiberális gazpollal mindent megold...ne féljetek "nyuggerek" lesz itt Kánaán... Te vagy a hibás ha hamarabb meghalsz, minthogy megvárd .
soljanka
@karma1: "2010-ben meg nem lehetett tudni elore, hogy orban mekkora g...i lesz"
Ebben azért vitatkoznék. Aki nem látta, hogy mit művelt 1998-tól,majd az 2002-es buktája után, az nem akarta látni.
Igaz akkor még a Simicskával együtt geciskedett.
De ez a fickó már akkor is velejéig romlott volt.
karma1
@PJProby: Mert a mandiner egyaltalan nem mervado, pont annyira nem, mint a 888. vagy a pestisracok...Hagyd mar a @volvost a hulyesegeiddel...
PJProby
@Igazi Trebics: 2010-hez képest (100) 2016-ban a nyugdíjak 23%-kal magasabbak.
Az évenkénti emelések:
2011 4,3
2012 5,9
2013 5,2
2014 2,4
2015 1,8
2016 1,6
PJProby
@karma1: Senkit sem érdekel, hogy mit tartasz a mandinerről. Az, hogy a ballib hírportálok elhallgatják, attól az osztrák kormány által adott 100 eurós karácsonyi bónusz még tény. Nemcsak a mandineren, hanem ezernyi más helyen hírt adtak róla.
diepresse.com/home/politik/innenpolitik/5122175/Pensionisten-bekommen-100-Euro-zusaetzlich
hu.euronews.com/2016/12/01/kapjanak-e-karacsonyi-premiumot-a-muszlimok-vita-ausztriaban

No, de egy vonalnak hiába is próbálnám elmagyarázni, hogy mi az a gömb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.