A Szupergyors internet program keretében 2018 végére az ország valamennyi településére eljut a legalább másodpercenkénti 30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors internetszolgáltatás – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a kedden Zalaegerszegen tartott konzultáción.

A tanácskozáson polgármestereket, jegyzőket, valamint a kormányhivatal munkatársait a települések érdekeit szolgáló, mindenkihez eljutó fejlesztési programról tájékoztatták.

Deutsch Tamás kiemelte: a minőségi internetszolgáltatás a gazdaságélénkítő hatása mellett leegyszerűsíti a közügyek intézését, segíti az oktatási rendszer átalakítását és a mindennapi életben is előnyöket biztosít.

Hozzátette: 2020 végéig Európában minden háztartásba, minden közintézménybe, önkormányzati és állami közigazgatási intézménybe eljut a szupergyors – legalább másodpercenkénti 30 megabit adatátviteli sebességű – internetszolgáltatás. A program célja, hogy az Európai Unió minden polgára élni tudjon a digitális szolgáltatás előnyeivel, lehetőségeivel – mondta el Deutsch Tamás.

Kiemelte, hogy a fejlesztés Magyarországon két évvel korábban eredményesen megvalósul. A nagyarányú hálózatfejlesztések eredményeként a 2018-as év végére minden magyar családnak, háztartásnak lehetősége lesz a legalább másodpercenkénti 30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors internetszolgáltatás igénybevételére.

A Zala megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a kormány Digitális Jólét Programja számos, már évek óta zajló, a digitális átalakulást érintő programnak, valamint jó néhány új fejlesztésnek ad keretet. A Zala Megyei Kormányhivatal 258 – 257 települési és egy megyei – önkormányzattal áll folyamatos munkakapcsolatban – emlékeztetett Sifter Rózsa. Kitért arra is, hogy a kapcsolattartás és az adatgyűjtés Zalában tíz éve elektronikus úton zajlik. A napi munkának és a járások keretében kialakított ügysegély-rendszernek gyakran gátja a lassú internethozzáférés. A gyorsinternet így nemcsak közvetlenül, hanem a közigazgatáson keresztül közvetve is segíti az állampolgárokat – hangsúlyozta.

A digitális infrastruktúra kiépítése a településeken azért is elsődleges fontosságú, hogy segíteni tudják a munkavállalókat, és arra is lehetőséget ad, hogy a helyi kis- és középvállalkozások versenyképességét Zala megyében is támogatni, erősíteni lehessen – mondta összegzésként a kormánymegbízott.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Most következik az az 1 év mikor kiderül, hogy minden csak 2018 második felében, a választások után lesz nagyon jó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Most következik az az 1 év mikor kiderül, hogy minden csak 2018 második felében, a választások után lesz nagyon jó.
papa.49
Nem rég még úgy volt már folyamatban van!!!
Mi van ,,titkárnő döntögető,, már hazudni se tudsz???
tutajos
Tudta?
"2018 végére megvalósul..."
Miért, mi lesz éppen 2018-ban Nagy Nemzeti Mélymagyar (Ál)keresztény Illibsik?
(na nem mintha nem ismerném a politikai maszturbációitokat)
"Na,ugye!"
Zeta
Szép , és , mire lesz elég?
Hasznos , majd a falu együtt fog egerezni ,mert mama nem igazán ért hozzá,de tüzelő sincs!
troll6
Most is van! Itt megy az épület előtt, csak nincs a fenntartónak 300.000 forintja, hogy behozza!!!
wagabund
ez a húsz éve kihúzott rézdrótra érvényes, vagy még (üveg)kábelre is ki kell cserélni?...
papa.49
Tompika nekem most is 50 megás a nettem te nélküled is, én fizetek érte és szarok a te meg a hazugovics könyöradományára, húzzatok el a halálfaszára végre!!!
namihami
30 Mbit/sec---Szupergyors???
Igaz, valamikor a Budapest-Vác vasútvonal is rendkívüli sebességű utazásnak számított. Nálunk ez a vonatsebesség még ma is annak számít, ugyanaddig tart. Időben.
human
@namihami: 10 Mbit / sec is elég böngészéshez. Édesanyámnál is ez van. Én a fő gondnak azt tartom, hogy a városunkban 4000 Ft alatt nincs csomag amiben internet lenne. Ezt sok.
Cefi
2018 végére megvalósul a Szupergyors internet program.
Japánban.
human
@Cefi: Tudod mi a gondolatátvitel? Mi itt kigondolunk valamit és odaát valósul meg. (Hofi)
Cefi
@human: ...és az igazság odaát van...
Szókrakész
"2018 végére az ország valamennyi településére eljut a legalább másodpercenkénti 30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors internetszolgáltatás "

A Mari néniéknek, Józsi bácsiéknak nagy segítség lesz kapálás közben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.