Uhh, erre azért nem számítottunk. A lengyel parlament most szavazta meg, hogy az öregségi nyugdíj legkisebb összege 1000 zloty (75 ezer forint) legyen. Ezzel szemben Magyarországon kilenc éve változatlanul 28 500 forint a minimális nyugdíj. Legutóbb 10 ezer forintos utalvánnyal és 1,6 százalékos nyugdíjemeléssel szúrták ki a magyarok szemét. Ráadásul a mostani lengyel változtatások eredményeként a legmagasabb nyugdíjemelésben a legszegényebbek részesülnek.

Forrás: 24.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ebből is az látszik mennyivel jobbak vagyunk,amíg a lengyel öregek csak 75 000-Ft-ból tudnak megélni,addig a mi nyugdíjasainknak sikerül a 28 500-ft -ból is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@korell: (23:32) A munkanélküli járadék az nem. Az a dolgozó utolsó 4 negyedévi nettó átlagfizetésének 60%-a, de maximum a minimálbér-(mínusz)15%-10%-a. Három hónapig jár. Ez nincs a minimálnyugdíjhoz kötve.
A minimálnyugdíjat 8 éve nem emelték (2008-óta.)
korell
@verőce21: Igen, igazad van. Igazságtalan és tűrhetetlen, hogy nem emelik a minimálnyugdíjat.
verőce21
@korell: (09:25) Egyébként azzal sem értek egyet, amit írsz, hogy az emelésnek "többen nem örülnének, mint ahányan igen".
Hiszen többen esnének a "kályha" határ alá akik kaphatnának szociális ellátást. Akiknek pedig ez alapján jár, többet kapnának.
Akkor ki jár rosszul?(Az államon kívül)
korell
@verőce21: De hiszen tényleg :-D
mentségül elmondom, hogy annyit és annyi embertől hallottam már az izgatott kérdést, hogy "alatta van-e" a jelzett összegnek, hogy már-már azt képzeltem az összeghez ragaszkodnak.
(Nem tudok rákeresni egy tisztességes táblázatra, pedig rengeteget változott - nem a minimálnyugdíj - az ellátások elnevezése, meg jogszabályi háttere).
Egyébként igazad van.
Mégis mondom a magamét, hogy mindegy, mert ez a kormány úgy is meg tud állapítani ellátást, hogy a minimálnyugdíj 90 %-a, meg 70 %-a, tehát simán alámegy a "kályhának".
Amúgy bocs mindenkitől. Igen, követelem, hogy emeljék fel a nyugdíjminimum összegét. És ha minimum, akkor legyen minimum.
verőce21
@korell: (19:34) Nalátod!
(Nekem mindig igazam van! Már lassan zavar.) :)
korell
@verőce21: A tévedéseid felmentenek, nincs miért zavarban lenned. Nem, dehogy, nem vagy te "mindentudó" .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.