Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint a csendes német többség pozitívan elfogult Magyarországgal szemben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vezetője erről az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában beszélt annak kapcsán, hogy Berlinben átvehette a Rainer Hildebrandt emlékérmet a romák társadalmi felzárkózása, valamint a volt NDK-ból elmenekült németek lelki gondozójaként folytatott 1989-es szerepvállalása miatt.

Balog Zoltán a műsorban azt mondta, a német csendes többség elismeri az Orbán-kormány munkáját, ugyanakkor van "ellenszél" is, vannak, akik be akarják bizonyítani, hogy az Orbán-kabinet miniszterét emberi jogokkal kapcsolatban nem lehet kitüntetni.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország a felzárkózás politikában 2011-ben európai szinten is megjelent, miután elsőként készített európai roma keretstratégiát, továbbá Magyarországnak volt először roma képviselője – tíz éven keresztül – az Európai Parlamentben.

A PISA-felmérés eredményeivel kapcsolatos kérdésre válaszolva Balog Zoltán azt mondta, nem érdemes semerre mutogatni, vállalni kell azokat a feladatokat, amelyeket a felmérés kijelöl, bár, mint fogalmazott ez a teszt csak egy bizonyos – és nem biztos, hogy a legfontosabb – szegmensét méri az oktatásnak.

Kifejtette: a felmérés rávilágít arra, hogy a hátrányos helyzetű világból nehéz felemelkedni, és nagy összefogásra van szükség ezeknek a hátrányoknak a leküzdéséhez. Ebből a szempontból az egyik legfontosabb intézkedésnek a hároméves kortól kötelező óvodát említette a miniszter. Az eredmények közül kiemelte, hogy az elmúlt három évben megduplázódott azon roma tanulók száma, akik egyetemre, főiskolára bejutottak.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Szókrakész: Tovabb is van, mondjam meg?...:o)))Tulajdonkeppen az egesz foldgolyo , hiszen a mi viktorunk fa'rosz a hegy tetejen, vilagit a nepeknek nagy oromere,... (remelem, talalnak ala egy kis TUKER alagyujtost...:O))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Szókrakész: Nem tagadom, az a rengeteg vorosdiploma, amit kiosztottak, az nem mindig takart valodi tudast. Egyebkent bocsi, nem akarok Veled vitatkozni, egy kicsit paprikasabb a hangulatom, mint kene, mert hogy eppen egy orbani g...ciseget kell valahogy kisakkoznom, epp a jelenlegi banktorvenyek es a rendorseg "aldasos" munkajat is beleertve...
Szókrakész
@karma1: Lazítsál.
Lassan jön a Jézuska.
Ideje lefékezni, pihizni.
A g...ciségek így is, úgy is ketyegnek tovább.
Gondolj az egészségedre.

Amit meg lehet oldani, azon minek idegeskedjünk.
Amit meg nem lehet, azért meg kár idegeskedni.
karma1
@szaboria1: Ez egy maszek dij, nem allami, es nem a legmagasabb. A tobbi hir igaz...:o))))
Ez azert gyonyoru, hogy most lesz minden fide$$-esnek SZEP es tanulsagos, embertprobalo multja...

Erre lehet alkalmazni a ket oreg szexszel kapcsolatos vicc poenjat: Mondd te is!.

(Ket oregember beszelget, az egyik azt mondja, "Kepzeld, a Jozsi a multkor azt mondta, hogy o meg most is hetente 3-szor teszi boldogga az asszonyt, pedig mar 80 eves!", mire a masik oreg valaszol: "Hat mondd te is!")

Ellenorizhetetlenul mindenki ellenalo, partizan, gerilla, calcuttai szent Terez lesz, csak arra kell vigyazni, hogy arra az esemenyre lehetoleg mar ne legyen mas tanu...
Jozefina
Majd ha a németek mondják elhiszem, de egyenlőre amennyire a német sajtót és hiradásokat lehet ismerni nem ez jön ki belőle!!! Hazudni, pedig még egy papnak se illene, bár e hazában ez egyre divatosabb!!??
Macskaszem
A csuhásnak biztos megsúgták. Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.