A világhírű magyar professzor sötét jövőképet fest a kapitalistákkal lepacsizó, a jogállamot szétverő autokráciáról, amit úgy hívnak, Magyarország. KORÁBBAN A TÉMÁBAN: Öles léptekkel rohanunk az autokrácia felé Kornai: Orbán, a nagy parlag ateista pápája Az amerikai tudományos akadémia külföldi tagjává választották Kornai Jánost Kitette a HVG a 88 éves Kornai Jánossal, a Harvard és a Corvinus professor emeritusával készített interjú második részét, ami szintén elég borús lett. Kornai az elején közli, tart a magyarországi nacionalizmustól, ami szerinte kéz a kézben jár az autokráciával, azaz tekintélyelvűséggel. Ilyen Donald Trump politikája is. Kornai szerint autokrácia épül Magyarországon is, Orbán Viktor rendszere azzal kezdődött, hogy kijelentették, évtizedekre a hatalomban akarnak maradni. Elbontották a fékek és ellensúlyok rendszerét, leuralták a médiát, átírták a választójogi törvényt.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Foxley: Sajnos Kornainak igaza van. Az egyetlen remény az lehet, hogy Magyarországon hamarabb elfogy a pénz és a bukás is gyorsabb lesz. Kétségtelen egy ideig hitelekből még elvergődik a diktatúra és utána csak hosszú nihil lesz.
quadrocopter
Európából már lassan kiutálják ezt a hibbant minivezért!
kamazuka
Nem értem.
Állandóan a sírás rívás.
A leváltsani,de nehéz leváltani lehetetlen leváltani.
Hát ha így állunk hozzá akkor tényleg nem megy.
De kérdés, kell egyáltalán leváltani?
Maradjon ott ahol van.
A gumicsontot mán nevögyék el tőlünk.
2 év és egy újabb széparcó fiatalembert szapúlhatunk megint!
Végre okádásig kiélvezhetjük a gyűlölködés minden formáját.hát ne vegyék már el ezt tőlünk.

Momentán sokan vannak még a tolvajok közt kis sorba állnak a kondér közelében?
szarügy.
Nekik!
Bringás
Persze, hogy nem tudjátok leváltani! Ez a többség és nem megy el, a kisebbségi, kis pöcs kedvetekért innen!
Abszolut
Az nyilvánvaló, hogy az ellenzék a jelenlegi állapotában nem tudja legyőzni a FIDESZ-t. Ez így kevés. Kell még hozzá egy új párt is, akinek nincs támadható múltja, akinek van sok szavazatot hozó, sokak által támogatott programja, és akinek van elég médiafelülete, leginkább online, webes felülete. Másrészt van kampánystratégiája és van agytrösztje, ahol lépésről lépésre kidolgozzák a győzelemhez vezető utat. A helyzet az, hogy már van ilyen új párt, a JDP , pár hete be is jelentkezett. govinfo.hu/ zinfo.hu/
Engem meggyőzött a programja és a már most látható kampányanyaga. . De ez még kevés, kellene az ellenzéki összefogás. És valószínűen kellene Simicska pénze is hozzá. Na ezt nem tudom, hogy lehetne összeszervezni. Mert igazi esély akkor lenne, ha ez mind összeállna. Lehet, hogy egy olyan kisebb parlamenti pártnak kellene elvállalni ezt a szerepet mint az LMP. Ha valaki ez ügyben megtenné az első lépést utána szerintem felgyorsulnának a dolgok. Akinek fontos, hogy Orbánt leváltsák, az előbb-utóbb lépni fog. Mert az ellenzék jelenlegi felállásában, mint Kornai is mondta, nincs esély.
Rockxy
Ezek a tanult faszik csak izmusokban és ráciákban tudnak gondolkodni.
Mi lenne, ha egyszer végre az e m b e r r ő l is mondanának valamit ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.