Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő szerint a terroristák célja a fenyegetésekkel az, hogy elhitessék, az emberek sehol nincsenek biztonságban Európában.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában azzal összefüggésben beszélt erről, hogy újabb európai terrortámadásokra buzdította a dzsihadisták támogatóit videoüzenetben egy egyiptomi csoport, amely hűségesküt tett az Iszlám Állam nevű szervezetnek.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a terroristáknak elég egy-két látványos támadást elkövetniük ahhoz, hogy a média figyelmén keresztül fokozni tudják az emberek fenyegetettségérzetét.

Szerinte a berlini merénylő menekülése nem tekinthető éppen az európai rendvédelem sikertörténetének. Ezzel összefüggésben arról is beszélt, ha több közterületi biztonsági kamera lett volna a környéken, akkor azok felvételei alapján nyomon tudták volna követni az elkövetőt, és nem egy ártatlan embert tartottak volna fogva két napig.

Megjegyezte ugyanakkor, szinte minden ország küszködik azzal a problémával, hogy meddig lehet növelni a rendészeti szervek jogkörét, hogy az ne sértse az állampolgári jogokat.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@sziha: Vegyél magyar billentyűt idegen!
sziha
@Bringás: minek? Ti, III/III - asok cirill betuket tanultatok, azokon sincs ekezet. Idegen meg te vagy a szorostalpu, viktorszkijfelszopo fajtaddal egyutt. Kutya.
Bringás
@sziha: Takarodj már a fenébe majom! Nem érdekelsz, primimkó!
sziha
@Bringás: en takarodjak? Te nagyon rossz oldalon irogatod a boduletes hazaarulo, bolsevik seggnyalasod, kics rigo. Szerintem nezz inkabb at a vityad feszbuk oldalara, es irj neki te is egy odat. Hatha majd a Rakosi-utod (a.k.a. micink - a mi ciganyunk roviditese) keszit veled is egy fotot.
Bringás
@sziha: Gyere haza kis buzi! Tudni fogod akkor mi a pálya. A többség vagyunk és primitív seggfejekre nem hallgatunk!
sziha
HA hazamegyek, kutyasz@rt csinalok beloled, te egybites.
Igy is tudom, mi van otthon, mert mindenki otthon dolgozik.
Tudom, vazze, ti vagytok a 98%-os tobbseg. Kar, hogy nem csak (ugyanilyen) 98%-ban lelegeztek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.