Saját gazdái miatt halt fagyhalált a szabadban egy rövid láncra kikötött kutya a Nógrád megyei Kállón, írja a hvg. Az eset múlt péntekre virradóra történt.

A telken lévő másik kutyát állatvédők mentették meg. Az egyik önkéntes szerint a szomszédok elmondták, a kutya egész éjjel vonyított, de reggel már csak az összefagyott tetemét találták meg. Rendes háza nem volt, csak egy felfordított szekrény jelentett volna számára menedéket.

A kutya gazdájának egy családtagja állítólag azt mondta:

A kutyának volt plédje, miért nem takarózott be?

Az állatvédők békés demonstrációt terveznek a kállói polgármesteri hivatal előtt, ezzel hívva fel a figyelmet az állatkínzás elleni harcra. A jegyző azt mondta: jövő héten büntető feljelentést tesznek, és az elsőfokú állatvédelmi eljárást is megindítják.

A hatályos szabályok szerint nem lehet folyamatosan, ráadásul rövid láncon tartani kutyákat. A gazdára korábban már szabtak ki bírságot, mert kutyáit nem oltatta be és nem láttatta el chippel.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Atha
Nógrád megyei vagyok, a Csóványos alá ki tudom vinni a gazdit kicsit gyakorolni.
Még plédet is kap!
Meg ruhát, de azt nem köszöni meg!
kissé felnőttem
nem kell pléd neki tulhevül lázasodik, majd ha sikerül kiolvad ha nem igy járt Egyik sem volt a gazdája csak tartották. egy vigasztal uj életükben kutyákként lesznek itt a földön, aztán vonyithatnak tél is lesz a természet megoldja .
1magyar
Ha valaki ugyanezt megtenné egy felelőtlen kutyatartóval és reggelre megfagyna, szerintem nagy hírverés után nem merné más megtenni.
bence
@1magyar: ! Tökéletesen igazad van ! Ezt kellene velük is tenni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.