Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője úgy értékelte a vasárnapi szentendrei önkormányzati választást, hogy az ellenzék

"sunyi koalíciója" megbukott, "az emberek nem hagyták magukat becsapni".

A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az előző napi, Fidesz-KDNP-s sikert hozó időközi képviselő-választásról szólva kifejtette: a baloldal és a Jobbik is beállt egy civil szervezet mögé, ám a voksolás győztese, Négyessy Katalin még a 2014-es Fidesz-KDNP-s eredménynél is jobbat ért el.

Kósa Lajos intő jelnek nevezte a választási eredményt, mert szerinte "az ellenzék valóban kizárólag a pénz és a hatalom által vezérelve (...), mindenfajta elvet félredobva próbált felhasználni egy civil szervezetet, eredménytelenül".

A frakcióvezető úgy fogalmazott, a választók tudták, hogy egy olyan ellenzéki összefogásról van szó, amely "fügefalevélként" csak felhasználta a Társaság az Élhető Szentendréért jelöltjét, Helyes Imrét.

A fideszes politikus szerint az összefogásnál a civil szervezetek részéről is jobb az óvatosság, mert "a független szervezet mögé beállt pártok egyébként egymással szinte semmiben nem értenek egyet, csak a gyűlölet és a hatalomvágy tartja őket össze".

Azt is mondta, hogy

"ez a kísérlet, ez a sunyi koalíció" inkább az ellenzéket osztotta meg, nem pedig a Fidesz szavazóbázisát.

Hangsúlyozta, hogy egy időközi választás eredményét csak "korlátozottan" lehet figyelembe venni az országos politika szempontjából, ám a vasárnapi voksolás érdekességét éppen az adta meg, hogy "nem a Fidesz tette fel magasra a lécet, és mondott all int, hanem az ellenzék".

A Fidesz programja világos: a családok és az otthonteremtés támogatása, a csökkenő adók, az emelkedő fizetések, továbbá a gazdaság fejlesztése és a munkanélküliség csökkentése – sorolta Kósa Lajos.

A frakcióvezető kérdésre arról is beszélt, helyesli, ha a magyar hatóságok vizsgálhatják egy magyar civil szervezet külföldi támogatását.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Ez a a Kósa mit mondott a veszprémi országgyűlési képviselői pótválasztás után?Nem emlékszem,pedig azzal elvesztették a kétharmadot is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Aki Én: (10:15) Sokkal hülyébb, skizoid, degeneráltabb beteg vagy, mint gondoltam eleinte!
Csak ráadás, hogy semmi sem igaz abból, amiket összehordasz. A kvótát 3,3 millió ember helyeselte, 1 millióval többen, mint a Fidesz stabil szavazótábora!
Aki Én
@verőce21: Agyatlan! Fogd már fel, hogy senki nem helyesli a kvótát vagy a betelepítést.
Itt orbánra, illetve a kezdeményezésére mondott nemet a nagy többség. A többség felfogta, hogy ez egy átbaszás. Legalább ne büszkélkednél vele, hogy buta vagy.
Tudod fura, hogy a szemedben a nemzet kifosztói a hősök, akik meg védik, azok a hazaárulók.
De hát éppen emiatt a káros gondolkodásmód miatt vagy kretén :)
Kezded érteni?
verőce21
@Aki Én: (12:09) Te teljesen hülye vagy! Még azt sem tudod, miről szólt a népszavazás. Na hess a pics@ba, te degenerált génhibás, idióta, beteg barom!
Felejtsél el örökre!
grincss
@verőce21: tegnap 10:52
Melyik kézzel csinálod?
Próbáld meg egyszer ballal is, állítólag olyan, mintha nővel lennél! :-P
grincss
@verőce21: YA!!
Eddig a feleséged volt a jobb kezed, most a jobb kezed a feleséged! :-P
verőce21
@grincss: Nem értelek. De gyógyulj meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.