Szombat délelőtt több tucatnyi ember gyűlt össze a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium épülete előtt, hogy a a veronai busztragédiában meghalt diákokra emlékezzenek – írja a 444.hu. Felolvasták azok neveit, akikről biztosan tudni lehet, hogy épségben sikerült kijutniuk a buszból.

A veronai buszbalesetnek 16 halottja, egy életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van. Tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet.

A helyszínen elmondták, hogy a buszon utazó tanárok közül kettőt kórházban ápolnak. Egyikük az a tornatanár, aki többször is visszament az égő buszba, hogy gyerekeket tudjon kimenteni. A 444 megtudta, hogy a tornatanár felesége és a két gyereke is a buszon utazott, de róluk egyelőre semmi biztosat sem lehet tudni, mert nem szerepelt a nevük a gimnázium előtt felolvasott listán.

Vannak olyan szülők, akik már elindultak a helyszínre.

Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az iskola harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott buszon. A hivatalos utaslista szerint 54-en voltak, de az az igazgató számára is rejtély, miért írta azt az egyik olasz hírügynökség, hogy a járművet egy francia sofőr vezette, hiszen Magyarországról két magyar sofőrrel indult a túra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.