Már a Facebookon toborozza a sofőröket magyarországi indulásához az Uberhez hasonlóan működő szlovákiai HOPIN, amely odahaza már lenyomta vetélytársát, méghozzá állami beavatkozás nélkül.

A HOPIN szinte pontosan úgy működik, mint az Uber vagy a Magyarországon is aktív Taxify: egy appon keresztül lehet megrendelni a fuvart. Ugyanúgy lehet látni a térképen az autókat, az árról előzetes kalkulációt kapunk, amit aztán fizethetünk készpénzben is vagy az Ubertől megszokott módon csak leszipkázzák a pénzt a kártyánkról. Az út végén itt is értékelhetjük a sofőrt.

Érkezik hozzánk az Ubert leköröző taxicég

A HOPIN szolgáltatása annyival kényelmesebb, hogy nem kell regisztrálni, ami egyszerűbbé teszi a felhasználók dolgát, ráadásul így anonimok maradhatnak.

Az egyéni igényekre is kiemelten figyelnek: be lehet állítani, hogy milyen típusú autóval szeretnénk utazni, nyelvtudás, de még nem alapján is válogathatunk a sofőrök között. Kérhetünk nemdohányzó vagy állatbarát autót is, és a mozgássérültek is előre jelezhetik speciális igényüket.

Amiben az Uber mindenkinél jobb volt, azt a magyar piacon ők sem tudják majd überelni: nem mennek a hatósági ár alá. Hogy pontosan mekkora az árdifferencia, azt nehéz lenne kiszámítani, mert a HOPIN-nál nem fix árakkal dolgoznak, a díjak megállapítását a sofőrökre hagyják.

A felső határ  mindenesetre 170 Ft/km, ami jóval több, mint az Uber 120 forintos – kilométerdíja, ám a HOPIN meg tudta őrizni piacvezető szerepét a "közösségi" fuvarozók közt.

(hvg)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nagyon helyes...tetves hiánakat ki kell szorítani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@human: Egyértelmű...pont a múltkor ment a TV ben...Keletitől Gozsdu udvar...4x 4 különböző eljátszott szereplővel. Ha látták hogy nem külföldi vagy már el sem vittek...először két magyar ember kért taxit..."kis" taxit fogtak ki a hiénák nem vitték el őket...ár kb 1500-1800 volt...Aztán jött a cseh üzletember és a francia szerelmespár álca...lecsaptak a hiénák...5000, meg fix!!! 6000 ért vitték őket. Hányinger...a drogterítőkről meg ne is beszéljünk.
human
@Hellcat: A szószólójuk már magában 2 év jogerős
4.bp.blogspot.com/-Ov9ChKs3OI0/V4Z2OkCQdmI/AAAAAAAAPVc/fyk1ApHbBcMsfD2Lr2MV_-GFfVwuksAvgCLcB/s1600/taxis_demonstracio_szervezoi_2.png

És a fekete ruhás nővér forgalomakadályozó demonstrációját fél óra alatt feloszlatta a rendőrség, majd pénzbirsára büntették amit inkább közmunkával ledolgozott.
Mobil123
Hát én pénteken taxival mentem a szallagavatóra és marha bagó szag volt a kocsiban. Alig vártam hogy odaérjünk. Majd haza felé is taxiztam , de akkor nagyon tiszta kocsi jött és normális volt a gk vezető. Ritka !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.