"Új reformkor" igényét fogalmazta meg a Jobbik elnöke szombaton, pártja évadnyitó rendezvényén Budapesten.

 Vona Gábor ezzel kezdené a kormányzást – évadnyitó Jobbik-módra
Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

Vona Gábor úgy értékelt: Magyarország akkor lesz sikeres, ha különböző habitusú, karakterű, világképű emberek – félretéve a különbségeket – hidakat építenek és energiáikat a szabadság és a biztonság megteremtésére fordítják a "helytartókkal és földesurakkal" szemben. 

Történelmi párhuzamokat vonva úgy fogalmazott:

ha a Lánchidat ma építenék, akkor Mészáros Lőrinc nyerné a pályázatot, és a híd minden egyes darabját szétlopnák.

A Jobbik elnöke kitért arra is, hogy noha a párt megváltozott, nem távolabb, hanem közelebb került az alapító okiratban foglalt célkitűzéséhez, miszerint a nemzet egészét kívánja képviselni. Hozzátette: szerinte ma már nincs jobb- és baloldal, számára minden magyar fontos.

Vona Gábor azt is kijelentette: készen állnak a kormányzásra, amelynek

"nulladik lépése" az elszámoltatás lenne.

Erre példaként hozta a titkosítások feloldását, a közéleti szereplők dupla büntetését bűncselekmény esetén, továbbá a kötelező vagyonosodási vizsgálat bevezetését.

A biztonságról szólva jó béreket, egészségügyet és oktatást sürgetett, hozzátéve: nem kellene ellopni a fejlesztésre szánt forrásokat, igazságos szociális rendszert kell kialakítani, és fel kell vetni a magyar-cigány együttélés kérdését. Utóbbira "ketyegő bombaként" hivatkozott.

Vona Gábor kifejtette azt is, hogy a kormányzás számára nem urizálást, arroganciát és gátlástalanságot, hanem szolgálatot jelent.

A rendezvény előtt "Visszavesszük Vona Gábor gárdamellényét" címmel néhány tucatnyian tüntettek a Jobbik arculatváltozása ellen. A demonstráció szervezője, Silip Norbert, aki önmagát a Magyar Gárda Mozgalom volt vezérkari tisztjének nevezte, néhány társával együtt a Jobbik vezetőinek szánt petíciót adott át Dudás Róbertnek, a párt regionális igazgatójának.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Magyar Gárda Mozgalm "vezérkari tisztje", ja, amolyan ószeres táborszernagy és nemzetőr tengeralattjáró patancsnoki szárnysegéd!
Mars vissza a homokozóba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@papa.49: "Mint az őrült, ki letépte láncát", úgy próbálok hinni ennek az embernek, mert mostanában olyan szépen beszél, olyan jókat mond, hogy tényleg beírhatná magát a történelemkönyvekbe. Csak hát a szó elszáll, a fekália itt marad... :-(((
papa.49
@eugen4402: Ez csak ,,szirénhang,, a valódi képét akkor fogja megmutatni mikor hatalomba kerül, de én remélem az DOHA NEM JÖN EL!!!
Csizmás Kond
Másramutogatással nincs sok esélye...de ha önmagára nem tud mutatni így nincs más lehetősége.
...Tenni kéne valamit hogy ennek függvényébe elismerjék...
eugen4402
@papa.49: Nem hát. De legalább önbizalomban nem szenved hiányt. Mostanában minden megszólalásában emlékeztet, hogy ő már a következő kormány nevében szól hozzánk...
papa.49
@eugen4402: Lehet keserű lesz az ébredés???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.