Az MSZP, a Jobbik és a többi ellenzéki párt szavazói mellett mintegy egymillióan akarnak még kormányváltást, de ők nem akarnak elmenni szavazni – derül ki a hvg.hu cikkéből, amely a Závecz Research Intézet januári felmérését ismerteti.

Továbbra is a Fidesz vezeti a pártok rangsorát 26 százalékos eredménnyel.

A január végén ezer fős mintán készített közvélemény-kutatás szerint a Jobbik és az MSZP támogatottsága két hónapja változatlan, a választókorú népesség 12-12 százaléka támogatja őket. A DK szavazói 4 százaléknyian vannak, míg a legutóbb 5 százalékuk volt. Az LMP továbbra is 3 százalékos, az Együtt 2 százalékot ért el e hónapban, míg a Párbeszéd, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutyapárt a választók 1-1 százalékát tudták maguk mögé állítani. A politikától távolságot tartó választópolgárok aránya változatlanul 36 százalék.

Egymillió pártnélküli akar kormányváltást

A felmérés szerint jelenleg a választópolgárok 31 százaléka, mintegy 2,5 millió fő – azt szeretné, ha a Fidesz maradna kormányon a 2018-as választásokat követően is. Kormányváltó hangulatban viszont ennél jóval többen vannak, az emberek 42 százaléka, mintegy 3,4 millióan új vezetést kívánnak az ország élére.

A kormány távozását célként megfogalmazók csoportja meglehetősen széttagolt: ide tartozik a szocialisták, valamint a Jobbikosok túlnyomó többsége is – előbbiek közül 900 ezren, utóbbiakból 800 ezren, de ugyancsak a hatalomváltást szorgalmazza a DK-sok és a többi ellenzéki párt híveinek java része is, összesen 700 ezren.

Rajtuk kívül még a pártnélküli választópolgárok közül 1 millióan szeretnék azt, ha a parlamenti választások után más venné át a kormányzást. Bár a jövő évi változáshoz nélkülözhetetlen az ő szavazatuk, jelenleg ennek az egymilliós választói közegnek csak negyede mutat részvételi hajlandóságot, ez az aktivitás pedig nem elégséges a mostani kormány leváltásához.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Bringapergető matekzseni! Hol a faszban van a szerinted többség? És hol a kisebbség? Majd a lámpavason himbálózva okoskodhatsz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Aki Én: (13:39) Szó sincs erről! De a jó humorérzékem miatt, ezt a blogot csak miattam olvassák itthon és messze földön is! (Erről rengeteg visszajelzést kapok Nyugatról és Amerikából is.)

Te viszont itt csak Hazug vagy!
Aki Én
@verőce21: Akkor most őszinte leszek.
Én is csak miattad olvasom.
Azt azért ne értsd félre ha sokan kinevetnek. Az nem a humorérzék jele, az egészen más... :)
verőce21
@Aki Én: (14:01) Te énmiattam olvasod, de csak azért, mert megfizetnek érte!
És piszkálódhass, hogy megtörjön a lipsi trollok iránti lendületem! Mocsodék Hazug lipsi!
Aki Én
@verőce21: Azért az egy kibaszott kreténség, hogy pont hétvégére nem kapsz nyugtatót. Remélem hétfőig nem kapsz agyvérzést.
verőce21
@Aki Én: Muszáj figyelmen kívül hagynom a megjegyzésed, mert nem fedi a valóságot.
kukac50
Sok a párt nélküli szavazó! Téves az,hogy a Fidesznek ilyen nagy a támogatottsága!
A devizások biztosan nem szavaznak a Fideszre,hiszen Ővelük fizetteti a kormány Matolcsi alapítványainak fenntartását. A legszegényebb rétegnek nem lehetett 180 forintos átváltással fizetni az adósságukat! Orbán törvényei megengedik az államosított uzsorázást!
Aki 17 milliót felvett,és 18 milliót visszafizetett már becsülettel annak hogy lehet még most is 19 millió forintos tartozása?
Akik kimaradtak a rezsicsökkentésből azok sem fognak a Fideszre szavazni hiába mondják ,a rezsicsökkentést. A fával fűtő kisembereknek 1600 forintos faára 3500 forintra emelkedett mázsája,az Orbán kormány idején!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.