Évről évre csökken a nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma – derült ki a belügyminiszternek csütörtökön a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszából.

Pintér Sándort az LMP-s Szél Bernadett kérdezte a nők elleni erőszak statisztikai adatairól.

A belügyminiszter több oldal statisztikát osztott meg, amely 2010-től minden évre vonatkozóan tartalmazza a különböző, nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények számait, többek között a rablási, zsarolási, testi sértéses, emberölési, szexuális bántalmazási adatokat.

A miniszteri válaszból kiderült, hogy az összes bűncselekményt összesítve 2010-ben még több mint ötezer, 2016-ban viszont 3210, nők ellen elkövetett bűncselekményt regisztráltak. Ezek többsége testi sértés volt.

A 2010-es évek elején még ezer felett volt a nők elleni rablások száma, ezek száma is csökkent az elmúlt években, 2016-ban már csak 389 történt.

A regisztrált erőszakos közösülésék száma 2010-ben 241 volt, tavaly csak 10 ilyen esetet jelentettek. Az emberölés 100 körüli számban fordult elő az elmúlt években, tavaly 88-at regisztráltak.

Szintén csökkenő tendencia figyelhető meg a hozzátartozók sérelmére elkövetett erőszakos, valamint a halált okozó bűncselekmények női sértettjeinek számában. Az erőszakos bűncselekmények közül 2010-ben még 1665, tavaly pedig 1176 ilyen esetet regisztráltak. A hozzátartozók sérelmére elkövetett halált okozó bűncselekmények között 2010-ben 69, 2016-ban 47 esetet regisztráltak.

Az emberölés, erős felindulásban elkövetett emberölés és halált okozó testi sértés száma összesítve az elmúlt években mindig 100 körül alakult. A halált okozó személy elleni erőszakos bűncselekmények női sértettjeinek száma 2010-ben volt a legtöbb 123, a legkevesebb (90) 2011-ben, tavaly valamivel több, 96 ilyen eset történt.

A belügyminiszter által megosztott táblázatokból az is kiderül, hogy a partner vagy volt partner által elkövetett személy elleni erőszakos bűncselekmények sértettjeinek száma is csökkenő tendenciát mutat. Emellett az is kiderül, hogy a sértettek nemi megoszlását tekintve a női sértettek aránya minden évben 80 százalék felett alakult, volt hogy csaknem elérte a 90 százalékot.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
@papa.49: A kósa, meg a lázár mondta neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Téged is csak annyian erőszakoljanak meg, amennyivel szerinted csökken. Szemét bunkó szarházi. Életedben nem tudnál többet leülni, te mocsok köztörvényes fideszállat belügyér. Tetü.
papa.49
Fosőr ezt miből állapítottad meg, mert köszönő viszonyba sincs a valósággal!!!
Cefi
@papa.49: A kósa, meg a lázár mondta neki.
Lepényleső
...csakúgy mint a bálnák elleni merényletek száma,hiszen lassan csak már csak merényletek vannak?
lampa laz
Ezt biztos abból vezette le, h már nem minden este kergeti annyit az asszonyt a házkörül, h megdughass..
papa.49
@Cefi: Az olajoskeresztapa hisz a két hibbantnak???
justhpeter
Pinocset mindent tud, csak nem érti. 1 bittel nem is lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.