Mintegy 21 millió eurós (6,5 milliárd forint) beruházással épít új gyárat Kecskeméten a német ElringKlinger, több év alatt 700 új munkahelyet létrehozva - jelentette be az autóipari beszállító cég pénzügyi igazgatója pénteken Budapesten. Thomas Jessulat hozzátette: az új üzemben gépjárművek alkatrészeihez hővédőpajzsokat gyártanak majd, műanyagbefecskendező gépekkel. A sorozatgyártás 2017 végére elindul a nagy mértékben automatizált, 10 ezer négyzetméteres termelőüzemben.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
A Németországban lakó török vendégmunkásoknál is olcsóbb a magyar rabszolga???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@1magyar: Azt irtam a 08.23-qas hsz-embern, hogy 1 milliot igert, de az meg kozmunkabol se jott ossze,... A kozmunka NEM termelomunka, vagyis nem termel erteket, viszont az allamnak - eppen a sajat maga altal hozott piszkos adotorvenyek miatt - iszonyu sokba kerul, mert egy kozmunkas utan is be kell fizetni az adokat, igaz, hogy ehhez megint hozzaferhet orban, mert csak egyik zsebebol a masikba teszi at a zsozsot.
MUNKA nincs Magyarorszagon, ami azt jelenti, hogy SZAKKEPZETT, szakmat tudo emberek nincsenek, mert mar 1 millioan elhuztak az orszagbol, es eppen azok, akiknek szakmajuk, hivatasuk volt, es amelyik szakmaval nem boldogultak Magyarorszagon, csak a munkanelkuliek letszamat gyarapitottak.
Nem lehet mindenki maganvallalkozo, kellenek a nagy allami cegek, amik munkat adn(an)ak az embereknek. De ilyenek nincsenek: CSAK multik vannak, de azok mar felszipkaztak az osszes munkaerot, peldaul autoszerelot, karosszerialakatost, autokarpitost - ez utobbibol mar komoly hiany van.
Szoval a multik teremtik meg mindig a legtobb munkahelyet, a fizetest viszont a magyar kormany hatarozza meg, minimalberben, jo alacsonyan. Ezert lehet az, hogy a magyar Mercedes gyarban egy magyar szakmunkas csak egyotodet kapja egy nemetorszagi Mercedes uzemben dolgozonak, ugyanazert a munkaert. Ezert aztan a magyar szakmunkas nem vart, es elhuzott szepen Nemetorszagba, es ott otszoroset keresi annak, amit Ma.o.-n keresne.
Lehet a multikra kopkodni, de nem erdemes, mert ha megharagszanak, es kiviszik az uzemuket Ma.o.-rol, es Romaniaba, Szlovakiaba teszik at az uzletuket, akkor megnezheti magat Magyarorszag: par honap alatt teljesen fizeteskeptelenne valna
X-ray
A Németországban lakó török vendégmunkásoknál is olcsóbb a magyar rabszolga???
karma1
@X-ray: Bizonyam! Azok a torokok, akik Nemetorszagban dolgoznak, mar tobb evtizede, nem hulyek,...Nem is lehetne kinyomni ott a szemuket egy magyar szakmunkas berevel, mert rogton kitorne a balhe...:o))))
1magyar
@karma1: Legalább a felét kellene fizetni a magyar munkásoknak is mint az anyaországukban, de nem teszik, mert a kormány nem meri megemelni a minimálbért sem rendesen. Mert akkor a a magyar vállalkozók szívnak.
1magyar
@karma1: Ezt úgy lehetne megkerülni,hogy a magyar munkaadóknak valamilyen fizetnivalóját csökkenteni kellene ami csak őket terheli.
Nem úgy mint kezdetkor, amikor 10 év ipa mentességet élveztek a magyar cégekkel szemben.
Most láthatjuk mi lett a következménye.A valódi adófizetők tönkrementek, elmentek külföldre dolgozni mert ott kint többet kerestek takarítással mint itthon vállalkozóként.
karma1
@1magyar: Ja, a multik annakidejen 5 eves teljes adomentesseget kaptak (az elso a Penny Market volt), es ez oriasi hiba volt. Ezzel elvagtak a hazai kis es kozepvallalkozokat, attol kezdve csak vegetaltak egy darabig, majd tonkrementek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.