A Fidesz parlamenti írásbeli kérdésben kér tájékoztatást Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy hol tart a 4-es metró ügyében indult nyomozás, továbbá van-e már nyoma az ott eltűnt pénzeknek.

Kucsák László, a kormánypárt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) rendkívül komoly szabálytalanságokra hívta fel a figyelmet a beruházással kapcsolatban, ahol a hűtlen kezelés, a sikkasztás, a csalás, a magán- és közokirat-hamisítás, valamint a közbeszerzési eljárási szabályok megsértésének gyanúi is felmerültek.

Az esettel összefüggésben mintegy 167 milliárd forint lehet érintett csalással, vagy akár lopással, Magyarországnak pedig a történtek miatt akár 59 milliárd forintot kellene visszafizetnie Brüsszelnek – fejtette ki a Fidesz képviselője, hozzátéve, a kormány és a főváros vezetése mindent megtesz, hogy ezt az összeget csökkenteni lehessen.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
És mi van a többi OLAF jelentésben? Van még 20 vagy több? Arra nem kivácsik? Kérdezzék már meg azt is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Polt jelentése még annyit sem ér, mint a papír, amire írják!
A papír türelmes, minden hazugságot elbír! Sőt, ma már a zemberek jó része is "türelmes"!
namihami
Helyes. Vizsgáljon és adja ki a Polt az OLAF által jelzett ügyek vizsgálatáról szóló eredményeket.
De akkor szóljon valaki a Poltnak, hogy a történet és történelem nem 2010-ben fejeződik be. Azt is hozza nyilvánosságra, ami már a haverjai keze között tűnt el szőrén-szálán. Mert a pénz nagyobb része már 2010 után lett kifizetve. Kinél is volt akkor már a kasszakulcs? Ki fizette azt ki? Ki végzett hanyag munkát, ki a bűnös a szabálytalan kifizetések ügyében?
Nem valami Fidesz-nevű konglomerátum a fenti kérdések válasza? Na, csak azért.
Ha pedig kifizette, akkor minimum hanyag kezelésben való bűnösség bűncselekménye megáll velük szemben is. És a mai BTK szerint ez is bűncselekmény, amit a jelenlegi törvény üldöz. Persze csak addig, amíg egy egyéni módosítóval ezt nem korrigálják a fiók.
Desischado
Szerintem ez sima parasztvakítás, valódi vizsgálat itt nem lesz, mert nyakig sáros az egész banda. De most folyik a színjáték, de az igazi Olaf jelentésekhez semmi köze sem lesz.
kukac50
Az MSZP-sek 129 milliárdot fizettek ki, a többit a Fideszesék fizették ki Kinek mennyit számoljanak el ne hazudozzanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.