Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az alábbi beszéddel nyitotta meg Rómában a csúcstalálkozót, ahol a tagállamok vezetői - így többek között Orbán Viktor is - az EU megalapításának 60. évfordulóját ünnepelték szombaton: "Éppen 60 éve születtem, így egyidős vagyok az európai közösséggel. Úgyhogy engedjék meg, hogy ma személyes hangon szóljak. Mint tudják, néha a születés helye fontosabb, mint a dátuma. Esetemben ez a helyszín Gdansk, amit évszázadokon át építettek lengyelek és németek, hollandok, zsidók, skótok és franciák. 1945-ben, történetesen éppen márciusban, néhány nap alatt Hitler és Sztálin felégette a szülővárosomat. A földig rombolták. Nyolc éves voltam, amikor az Európai Közösség létrehozott egy tanácsot és egy bizottságot. Ekkoriban a leégett város romjai között vezetett végig az út, amin minden nap az iskolába mentem. Nekem a második világháború nem valami elvont fogalom. 1980-ban, az első EP-választások utáni évben megszületett az én Gdanskomban a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Végre egy igazi beszéd ami leírja mi is az értelme az Uniónak, és nem is burkolt figyelmeztetés a hazugovicsnak, hogy nem engedik felbomlasztani a szövetséget, mert a tetűnek ez a házi feladata a putyintól, bomlasztani az Uniót ahogy csak lehetséges!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@human: Írod:
"Normális országban az ilyen nagy jelentőségű projekteket minimum a találkozó témái közt megemlítik a sajtó nyilvánossága előtt."

orbán olyannyira titkolta a paksi bővítési megállapodást, hogy az csak az orosz sajtó révén került a magyar nyilvánosság elé.
papa.49
@F_Viktor: Ez hasonlít a repcsi vétel köröli hazugságaira, akkor is így történt, ő eldöntötte a semmi agyával, mi meg fizettünk mint a katonatiszt, a gépekért meg azért is hogy hadrendbe lehessen állítani a csupán ,,sétarepülésre,, alkalmas gépeket!!!
Az impotens Medgyessy kormány meg lenyelte a békát, és fizetett!!!
Csizmás Kond
...azt még hozzátehette volna, hogy akkor is a kisember szívta meg és most is...mert ő ugyan nem érzi de sokan igen a zunió terrorhajlamát...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Hülye vagy, a zunio az maga orbán!
papa.49
@F_Viktor:a 16.51.re Az Unió ebbe speciel beleszólhat...
F_Viktor
@papa.49: Az EU-s törvényeket nem Tusk határozza meg.
A jogalkotást az EB --> EP végzi.
Igazad van, az ET nem tartozik az uniós jogalkotási intézmények közé, "csak" az EU politikai menetrendjét határozza meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.