Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az alábbi beszéddel nyitotta meg Rómában a csúcstalálkozót, ahol a tagállamok vezetői - így többek között Orbán Viktor is - az EU megalapításának 60. évfordulóját ünnepelték szombaton: "Éppen 60 éve születtem, így egyidős vagyok az európai közösséggel. Úgyhogy engedjék meg, hogy ma személyes hangon szóljak. Mint tudják, néha a születés helye fontosabb, mint a dátuma. Esetemben ez a helyszín Gdansk, amit évszázadokon át építettek lengyelek és németek, hollandok, zsidók, skótok és franciák. 1945-ben, történetesen éppen márciusban, néhány nap alatt Hitler és Sztálin felégette a szülővárosomat. A földig rombolták. Nyolc éves voltam, amikor az Európai Közösség létrehozott egy tanácsot és egy bizottságot. Ekkoriban a leégett város romjai között vezetett végig az út, amin minden nap az iskolába mentem. Nekem a második világháború nem valami elvont fogalom. 1980-ban, az első EP-választások utáni évben megszületett az én Gdanskomban a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Végre egy igazi beszéd ami leírja mi is az értelme az Uniónak, és nem is burkolt figyelmeztetés a hazugovicsnak, hogy nem engedik felbomlasztani a szövetséget, mert a tetűnek ez a házi feladata a putyintól, bomlasztani az Uniót ahogy csak lehetséges!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
"Úgyhogy mondják már el nekem: miért veszítsük el a hitünket most az egység létjogosultságában? Azért talán, mert már megvalósult? Vagy mert beleuntunk vagy belefáradtunk?

Európa, mint politikai létforma, vagy egységben létezik, vagy nem lesz egyáltalán. Csak egy egységes Európa lehet szuverén a világ többi részéhez képest. És csak egy szuverén Európa képes biztosítani nemzetei függetlenségét és polgárai szabadságát. Európa egysége nem egy bürokratikus modell. Hanem közös értékeken és demokratikus alapokon nyugszik. Ma nem elegendő egységre szólítani, és tiltakozni a több sebesség ellen. Sokkal fontosabb, hogy mindannyian tartsuk tiszteletben a közös szabályokat, különösen az emberi jogokat, a szólásszabadságot, a gyülekezési szabadságot, a fékeket és ellensúlyokat, és a jog uralmát. Ezek egységünk valódi alapjai."
papa.49
Végre egy igazi beszéd ami leírja mi is az értelme az Uniónak, és nem is burkolt figyelmeztetés a hazugovicsnak, hogy nem engedik felbomlasztani a szövetséget, mert a tetűnek ez a házi feladata a putyintól, bomlasztani az Uniót ahogy csak lehetséges!!!
F_Viktor
Jól mondja Tusk!
"...nagyon könnyű ezt a világot szétrombolni. Elég hozzá néhány rövid pillanat."

Felépíteni pedig évtizedekig tart! Lehet, hogy közhelynek hangzik, hogy a jövőnkkel játszadoznak a felelőtlen birkák, de ez az igazság.

Ha elveszítjük Európát, ha eltávolodunk a demokráciától, s rálépünk a putyini, az erdogáni útra, akkor a mi életünkben már csak múlt lesz a demokrácia, életünk végéig csak álom marad a jólét, amíg élünk megkeseredetten, sóvárogva nézünk a nyugati népek felé.

Magyarok, egy kicsit gondolkodni kellene, hogy milyen nagy a tét, mit kockáztattok!
Peller Anikó
@papa.49: Nem gondolom, hogy a putyinka tanítóbácsi adta ki a házi feladatot a vajdának.

A cigány gecit a hatalomszerzés és megtartás irányítja, a mérhetetlen vagyon felhalmozása és a közvagyon közösségi jellegének megszüntetése.

Ennek valamint a megkoronázásának érdekében bármit képes megtenni, kezdve a Bős-Nagymarosi vizierőmű leállításától a haverok feltőkésítéséig, a külföldiek választójoggal felruházásától az európai úniós befolyás lecsökkentéséig. Az Euró ugyanis súlyosan bezavar a megalománia kiteljesedésébe és akadályozza a totális diktatúra kiépítését.

Emiatt tévesnek ítélem az orosz befolyás konteót, mégha a két cézár álmai néha keresztezik is egymást.

A kajmán egymaga képes döntéseket hozni, méghozzá szigorúan a saját (vélt) érdekeinek megfelelően.
human
@F_Viktor: Erről eszembe jutott mikor átjött a szomszéd gyerek játszani és mikor meglátta a homokváramat jó ötletnek látta széttaposni. Rombolni tényleg egyszerűbb mint gondosan felépíteni valamit.
human
@Peller Anikó: Orbán kiment Moszkvába és Paks2-vel jött haza. Normális országban az ilyen nagy jelentőségű projekteket minimum a találkozó témái közt megemlítik a sajtó nyilvánossága előtt. Itt meg még a fideszes képviselők sem tudtak a találkozóról. A meglepetés szerű döntésre nincs más magyarázat, mint hogy Putyin döntött és Orbánnak nem volt más választása. Ez pedig azt jelenti, hogy valamivel a markában tudja tartani Orbánt.
Peller Anikó
@human: De miért próbálsz úgy gondolkodni mintha a vajda a legcsekélyebb gondolatában azzal törődne mi jó az országnak?

Egyszemélyben dönt mindenről, neki a az ellopható pénz számít semmi más. Nem sok pénzt hanem horribilis mennyiségű pénzt akar magának, esetleg úgy, hogy ilyen lőrinces vaddisznókkal, hörcsögvajnákkal vagy akár simlicskákkal és egyéb csicskákkal veszi körül magát, akik megbízható hűbéresek (néha borul a bili).

A putyin kemény legény, előnyös üzletet kötöttek, erről szól a történet (előnyös igen, nekik. Nekünk vélhetően tragikus)
human
@Peller Anikó: Nem tudom mik Orbán gondolatai. Simicska viszont tudja. Orbán felvázolta neki politikai tervét és erre azt mondta Simicska, hogy erre ő egy fillért nem fog adni. Ez után jött a nevezetes G nap. Hogy mi lehetett ez a terv, azt nem tudni. Egyesek szerint Orbán olyan szinten akar Orosz párti politikát folytatni amivel Simicska már nem tudott egyetérteni. A családtagjai közül volt akit az oroszok öltek meg. Innen a nagy ellenszenv.
F_Viktor
@human: Írod:
"Normális országban az ilyen nagy jelentőségű projekteket minimum a találkozó témái közt megemlítik a sajtó nyilvánossága előtt."

orbán olyannyira titkolta a paksi bővítési megállapodást, hogy az csak az orosz sajtó révén került a magyar nyilvánosság elé.
papa.49
@F_Viktor: Ez hasonlít a repcsi vétel köröli hazugságaira, akkor is így történt, ő eldöntötte a semmi agyával, mi meg fizettünk mint a katonatiszt, a gépekért meg azért is hogy hadrendbe lehessen állítani a csupán ,,sétarepülésre,, alkalmas gépeket!!!
Az impotens Medgyessy kormány meg lenyelte a békát, és fizetett!!!
Csizmás Kond
...azt még hozzátehette volna, hogy akkor is a kisember szívta meg és most is...mert ő ugyan nem érzi de sokan igen a zunió terrorhajlamát...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Hülye vagy, a zunio az maga orbán!
papa.49
@F_Viktor:a 16.51.re Az Unió ebbe speciel beleszólhat...
F_Viktor
@papa.49: Az EU-s törvényeket nem Tusk határozza meg.
A jogalkotást az EB --> EP végzi.
Igazad van, az ET nem tartozik az uniós jogalkotási intézmények közé, "csak" az EU politikai menetrendjét határozza meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.